Deze tv-parels moet je dit weekend zeker gezien hebben

Films |
Thank God it's Friday! Een nieuw weekend staat voor de deur en dus schotelt Proximus Pickx je ook opnieuw een aantal niet te versmaden films voor waar je je dit weekend aan kunt verlekkeren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sister Act II: Back In The Habit

De sequel op het origineel, waarin Whoopie Goldberg schittert als non. Ze speelt in de komische musicalfilm de vriendin van een maffiose huurmoordenaar, die in het kader van een getuigenbeschermingsprogramma moet onderduiken als non nadat ze ooggetuige was van een moord.

Haar glansrol in 'Sister Act' kwam Goldberg op een Golden Globe-nominatie voor beste actrice te staan en zette haar carrière weer definitief op de rails na een mindere periode. Een sequel stond in de sterrren geschreven na het succes van het origineel, al bracht dit vervolg minder geld in het laatje dan zijn voorganger. 

'Sister Act II: Back In The Habit' is op zaterdag 19 juni om 22u30 te bekijken op VTM.

What's My Name: Muhammad Ali

Canvas zendt zondagavond het tweede deel uit van de gelauwerde documentaire over de legendarische bokskampioen Muhammad Ali, die in 2016 overleed. Zijn grootste triomfen en diepste dalen, en alles daartussenin, worden van tekst en uitleg voorzien door de stem van Cassius Clay himself. Naast zijn sportieve prestaties in de ring was de wereldkampioen ook een passionele sociale en politieke activist, die onder meer streed voor meer burgerrechten en tegen racisme, waar hij herhaaldelijk slachtoffer van werd. Ook flarden van nooit geziene archiefbeelden passeren de revue, en als toemaatje krijgt de kijker nog enkele opvallende weetjes over zijn leven mee. Een must see voor elke sportliefhebber, en eigenlijk voor iedereen die naar topkwaliteit op de buis hunkert.

Het tweede deel van 'What's My Name: Muhammad Ali' is zondag 21 juni om 21u55 te bekijken op Canvas. De tweedelige docuserie staat ook online op VRT NU.

Slender Man
 
Goed nieuws voor de horrorliefhebbers onder ons: het bekende horrorfenomeen Slender Man heeft de weg naar Netflix gevonden. De lange, gezichtsloze en anonieme figuur gaat al mee sinds 2009, toen de Amerikaan Eric Knudsen de horrorcreatie inzond voor een photoshopcompetitie. Slender Man ging meteen viraal en ontpopte zich tot een waar internetfenomeen. Een paar jaren later sprong Hollywood op de creatie. Regisseur Sylvian White bracht de figuur in 2018 tot leven op het witte doek. Slender Man zou, volgens de mythe, tevoorschijn komen na het bekijken van een filmpje en het uitvoeren van een bepaald ritueel. Het vriendinnengroepje dat centraal staat in de film ziet er geen graten in en voert het ritueel uit. Kort daarna raakt één van de meisjes vermist, en kunnen de anderen dus maar best voor hun leven gaan vrezen.
 
'Slender Man' is vanaf zondag 21 juni te zien op Netflix.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top