"Ik heb gesmost met het geluk": de beste quotes uit 'First Dates'

Films | Het internationale succesprogramma 'First Dates' heeft ook Vlaanderen in zijn greep. Opnieuw maakten 8 singles hun opwachting, met geslaagde en iets minder geslaagde hofmakerij tot gevolg. Wij selecteerden de beste quotes en zinsneden van de single cupido’s die in de 26e aflevering aan bod kwamen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

“De reden waarom ik deelneem, is omdat dit deels een ontgroeningsopdracht was”
 
De guitige student Bapthist koppelt het nuttige aan het aangename: hij moest van zijn studentenclub deelnemen aan ‘First Dates’ om een eventuele levenspartner op te scharrelen. Wij kennen veel ranzigere ontgroeningsopdrachten. Ook zijn intrinsieke motivatie zit snor: “Vooral als je alleen zit op kot, voel ik me soms een beetje eenzaam.”

De mayonaise pakte met collega-studentin Ine, en de twee kuierden hand in hand na afloop van hun date. Maar er kwam geen nieuwe afspraak, zo kregen we te lezen. Ach, een studentenbestaan als vrijgezel is nog zo slecht niet.
 
“Plat water is plat hé”
 
De ‘ongeremde zestiger’ Bruno bulkt van de levenswijsheden, die hij te pas en te onpas spuit doorheen zijn restaurantbezoek. Zo vergast hij ons op de inspirerende woorden “Half, dat is maar half werk” en “Je moet verder springen dan je stok”. Bruno heeft zijn roeping als copywriter bij Bond Zonder Naam duidelijk gemist.

“Ik denk dat de tijd rijp is”
 
Diane merkt hoe iedereen rondom haar zich settelt, en voelt de klok tikken. Haar ideale date ziet eruit als Richard Gere, Erik Van Looy of George Clooney. “Jij legt de lat wel hoog hé”, merkt gastheer Patrick terecht op. De ontwapenende Bruno mag dan wel geen Hollywoodallures hebben, hij beschikt wel over een warme, goedaardig inborst – we krijgen spontaan een kerstmanvibe – en een stijlvolle ronde brilmontuur. Dat is ook al iets.
 
“Bruno, je hebt soms gesmotst met het geluk”
 
Als Bruno reflecteert over zijn leven, rijst bij hem deze gedachte op. Hopelijk heeft hij met Diane meer geluk, en morst hij niet met zijn garnaalkroketjes op zijn pastelblauwe t-shirt.

“Veel van mijn vrienden zeggen dat ik een halve vrouw ben”
 
Olivier (foto) wordt voor 50 procent met een vrouw verward door zijn naaste omgeving, al licht hij die opmerkelijke vergelijking niet verder toe. Voorts heeft de IT-student een specifieke voorkeur wat vrouwen betreft: “Ze moet vrouwelijk zijn en laten zien dat ze een vrouw is. Maar geen chi chi madam.” 
 
Als Olivier even later tegen barman Bram verklapt dat hij lid is van een showkoor, heeft hij het vlaggen. Bram en serveuse Katelen dringen aan op een staaltje van zijn kunnen, en de student bezwijkt onder de druk. Met een ongemakkelijk hoofd en weinig melodieuze noten zingt hij een fragment uit ‘Mia’ van Gorki. Zo, het meest awkward moment van de avond is alvast achter de rug.
 
“Ik wil de chef-kok een hand gaan geven”
 
Gilles, die ooit deelnam aan het survivalprogramma ‘Expeditie Robinson’, is onder de indruk van het eten in het ‘First Dates’-restaurant. Hij prijst de kookkunsten van de chef-kok en is benieuwd naar het bord van zijn date. “Je wil proeven hé, ik zie het aan je gezicht”, doorziet zijn tafelgenoot hem.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top