Langste dag van het jaar: tijd voor extra lang filmplezier

Films | Op 21 juni kennen we de ‘langste dag’ van het jaar. Dat doet zich voor bij de start van de astronomische zomer. Dan staat de zon het hoogst aan onze hemel. In Hollywood kennen ze een ander fenomeen: die van langste speelfilm. Wij bereiden jullie voor op extra lang filmplezier. Komt dat zien, komt dat zien!

Door Proximus

Deel dit nieuws

'The Lord of the Rings'

Als je op een dag niet weet wat te doen, dan kan je je gerust een hele dag voor de buis zetten en de films van de 'Lord of the Rings' opzetten. 'The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring' (178 minuten), 'The Lord of the Rings: The Two Towers' (179 minuten) en 'The Lord of the Rings: The Return of the King' (201 minuten) houden je maar liefst 9 uur en 18 minuten bezig, oftewel 558 minuten.

Er zijn ook 'extended versions' beschikbaar van de films, zo is de Blue Ray-versie van de 'The Two Towers' zelfs 263 minuten lang. De films duren lang, maar dat wekt nooit ergernis. De prachtige verhalen, special effects, de meeslepende scènes… Het zit er allemaal in. Uiteraard moet je een fan zijn van het 'fantasy-genre', maar in dat genre valt er bijna niet beter te doen dan ‘Lord of the Rings’. Zelfs bijna twintig jaar na de eerste film blijven het geweldige films om te herbekijken.

Wie zichzelf nog eens wil belonen met top 'fantasy-entertainment', die kan de drie films op Netflix terugvinden.

'The Godfather'

Regisseur Francis Ford Coppola zal voor eeuwig en altijd gelinkt worden aan de drie films van ‘The Godfather’. In de opleidingen Journalistiek worden bij lessen over filmtechnieken ‘The Godfather'-films opgevoerd als één van de pioniers op dat vlak. Het kreeg dan ook niet voor niets tal van Oscar-nominaties, waaronder die van ‘Beste Montage’.

‘The Godfather I’ (175 minuten), ‘The Godfather: Part II’ (202 minuten) en ‘The Godfather: Part III’ (162 minuten) zijn stuk voor stuk pareltjes. Het gangstergenre kreeg er in de filmwereld een gigantische boost door. De acteerprestaties van Marlon Brando, Robert De Niro en Al Pacino zijn om van te smullen en het maffiaverhaal is smeuïg en lag in die tijd nog vers in het geheugen.

Vandaag de dag worden de films nog regelmatig op televisie uitgezonden, wat nog eens duidelijk maakt dat ze 48 jaar na de eerste film nog steeds kunnen bekoren. De derde film, die in 1990 verscheen, is wellicht de minste van de drie. Toch raden we het aan om ze alle drie eens te bekijken, als je dat nog niet hebt gedaan. “I'm gonna make him an offer he can't refuse": 539 minuten kijkplezier.

Wie nog een goede film in dit genre wil zien, kan via Netflix ‘The Irishman’ (die 209 minuten duurt) en ‘Goodfellas’ (145 minuten) bekijken. Het is geen toeval dat Robert De Niro er twee keer in meespeelt, de rollen die hem immers het best liggen.

'The Wolf of Wall Street'

Nog een ander thema. In Hollywood maken ze graag blockbusters over 'echte' mensen. Een verhaal met zeer veel kleur en dat dan een spectaculaire extra ‘touch’ krijgt. ‘The Wolf of Wall Street’ is er daar één van. De film duurt exact drie uur en verveelt nooit. Er is humor terug te vinden, maar toch ook het nodige drama. Met als onderliggend thema: de hebzucht van de mensheid.

Jordan Belfort, op wie de film gebaseerd is en die door Di Caprio wordt vertolkt, lichtte als belegger jarenlang mensen op en dat ter waarde van bijna 180 miljoen euro. Leonardo Di Caprio laat zijn onmiskenbaar talent zien en Margot Robbie schittert als ravissante verschijning.

Regisseur Martin Scorcese en Di Caprio kregen veel lof voor de film en het is zelfs de film die Scorcese het meest opbracht: wereldwijd bijna 350 miljoen euro. Een samenwerking tussen Scorcese en Di Caprio levert altijd vuurwerk op, remember 'The Departed'. En dat is hier niet anders. ‘The Wolf of Wall Street’ is te zien via Netflix.Top 10 langste films die ooit op het grote scherm werden vertoond:
  1. Cleopatra (1963): 248 minuten
  2. Hamlet (1996): 242 minuten
  3. Lawrence of Arabia (1962): 222 minuten
  4. Gone with the wind (1939): 221 minuten
  5. The Ten Commandments (1956): 220 minuten
  6. Ben-Hur (1959): 212 minuten
  7. The Irishman (2019): 209 minuten
  8. The Godfather Part II (1974): 202 minuten
  9. The Lord of the Rings: The Return of the King (2003): 201 minuten
  10. Giant (1956): 201 minuten

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top