Vernieuwde toernooiformule voor het EK voetbal U21

Beloften | De UEFA bracht vandaag ook nieuws naar buiten rond het EK voetbal U21, dat volgend seizoen doorgaat in Hongarije en Slovenië. Het hele format wordt overhoop gehaald. De Jonge Duivels van bondscoach Jacky Mathijssen moeten bij kwalificatie een nieuwe groepsfase met vier landen overleven om het EK, met slechts acht landen, in de (vroege) zomer - voor het EK van de senioren - te halen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Belgische beloften staan momenteel op kop in groep 9, met zeven punten na vier duels. Hun laatste duel, eind vorig jaar, werd een stuntzege op het veld van Duitsland (2-3). De kwalificaties zullen in september, oktober en november afgewerkt worden.

De negen groepswinnaars en de vijf beste nummers twee vervoegen gastlanden Hongarije en Slovenië tussen 24 en 31 maart 2021 voor een groepsfase van vier poules met elk vier landen. De vier groepswinnaars en vier runner-ups van die groepsfase kwalificeren zich voor het werkelijke EK, ook in Hongarije en Slovenië (31 mei-6 juni). Dat EK zal in een knock-outsysteem worden afgewerkt. De kwartfinales en halve finales worden gespreid over Hongarije en Slovenië. De finale gaat door in de Sloveense hoofdstad Ljubljana.

Vorig jaar gingen de Belgische beloften er op het EK in Italië en San Marino roemloos uit in de groepsfase na drie nederlagen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top