Nieuw in de On demand-catalogus: de donkere westernparel 'Never Grow Old'

Vanaf 25 juni kan je in de On demand-catalogus van Proximus Pickx een western opvragen die naar de keel grijpt: 'Never Grow Old' is een donkere trip doorheen het Wilde Westen, met een Belgisch tintje. De film ging vorig jaar op het filmfestival van Gent in Belgische première en is nu al beschikbaar op ons platform.

'Never Grow Old' voert een aantal vergeten sterren op, zoals indiegoudklomp Emile Hirsch - die we nog kennen van zijn geweldige hoofdrol in 'Into The Wild' uit 2007 of recent nog, zijn bijrol in Tarantino's 'Once Upon a Time in Hollywood'. Ook romcom-icoon John Cusack, bekend van 'Being John Malkovich' en de rampenfilm '2012', werd uit de vergeetput gevist voor dit outlawsprookje dat het spanningsveld tussen individuele vrijheid en verantwoordelijkheid verkent.

Het verhaal focust op de brave familieman Patrick Tate (Hirsch), wiens rustig dorpsleventje bruusk verstoord wordt door de bandietenbende van Dutch Albert. Iedereen die niet naar hun pijpen danst, wordt genadeloos afgemaakt. Albert en zijn kompanen zaaien terreur aan de Amerikaanse westkust. De criminele bende bestaat overigens uit enkele Belgische gezichten, met een doofstomme Sam Louwyck, Déborah François en Anne Coesens. Patrick kiest de kant van de criminelen in de hoop zijn gezin te beschermen, maar krijgt al snel spijt van die beslissing. 

De Ierse filmmaker Ivan Kavanagh vervaardigde met 'Never Grow Old' een gritty, meeslepend westerndrama dat baadt in een koeldonkere sfeer. De film was echter geen hoogvlieger aan de filmkassa's en verdween al snel in het B-circuit.

'Never Grow Old' is vanaf 25 juni beschikbaar in de On Demand-catalogus van Proximus Pickx.

Films

Bekijk alles
Top