Valorant: de competitieve modus komt eraan

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het nieuwe spel van Riot Games, dat twee weken geleden officieel werd uitgebracht, is klaar om een grote stap in zijn ontwikkeling te zetten. De “ranked” modus zal over een paar dagen beschikbaar zijn.

Dit is nieuws dat de vele fans van Valorant graag zullen horen. Na een lange periode van succesvolle tests is de FPS (First Person Shooter) van Riot Games sinds maandag 2 juni voor iedereen beschikbaar. Hoewel de officiële lancering gepaard ging met enkele nieuwigheden, zoals een nieuwe map, een nieuw personage en een nieuwe spelmodus, waren die alleen bedoeld om spelers te entertainen terwijl die wachtten op wedstrijden met inzet. Hiervoor is er, afgezien van de vele toernooien die uit de grond worden gestampt, niets beter dan een competitieve modus.

De aankondiging van de uitgever was duidelijk! De competitieve modus zou niet beschikbaar zijn bij de lancering van het spel, de servers moesten eerst nog getest en gevalideerd worden. Het is namelijk enorm vervelend voor een speler om deel te nemen aan de ranked modus op onstabiele of defecte servers. Voor een optimale game-ervaring was daarom een onbepaalde wachttijd nodig.

Aan die periode komt binnenkort een einde als we de tweet van game director Ziegler mogen geloven. De enkele regels die hij postte op maandagavond zullen duizenden spelers zeker opgewonden hebben. En met reden, als alles soepel verloopt, zal het systeem van competitieve wedstrijden vanaf volgende week toegankelijk zijn.

Je hebt dus nog maar een paar dagen de tijd om te trainen om nadien, wie weet, de top in het toekomstige klassement te bereiken.

© Riot Games

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top