De derde speeldag van het Belgische League of Legends-kampioenschap heeft aangetoond dat de strijd om de play-offs tot helemaal op het einde intens zal zijn. Alleen Sector One lijkt terug op zijn wolk te zitten.

De eerste wedstrijd was er een tussen Aethra Esports en RSC Anderlecht. Terwijl Aethra nog niet wist te winnen, had Anderlecht net een nederlaag geleden tegen de Brussels Guardians (BG). Na 37 minuten spelen en een prachtig optreden behaalde Aethra eindelijk zijn eerste overwinning.

De avond ging verder met een onuitgegeven duel waar heel wat mensen op zaten te wachten: Team 7AM vs Sector One. Voor het eerst werden de nieuwkomers in de Belgian League geconfronteerd met de huidige kampioen, die sinds dag één van de competitie ongeslagen bleef. De vraag was of deze clash zou leiden tot de eerste nederlaag van de “Foxes”. Maar ondanks een mooie prestatie van Team 7AM ging Sector One naar huis met een 4e overwinning in deze split en vooral een 19e overwinning op rij als we het vorige kampioenschap meerekenen.

© Belgian League

De derde wedstrijd van de avond, en de tweede voor Aethra, volgde. Het team dat de openingswedstrijd van de avond won tegen RSCA hoopte op een tweede overwinning op rij. Het waren echter de sterke spelers van BG die van begin tot eind de overhand hadden en de wedstrijd in iets meer dan 30 minuten wonnen. Ongecoördineerd en sterk uiteengeslagen kon Aethra zijn eerste optreden van de avond niet herhalen.

7AM had met de afsluiter van de speeldag een kans om te reageren na de nederlaag tegen S1. Daarvoor moesten ze winnen tegen KV Mechelen. Maar bij gebrek aan oplossingen was 7AM niet in staat om de tactiek van de tegenstander te dwarsbomen en verloor het team logischerwijs tegen een solide KVM, dat een stapje hoger op de ranglijst klimt.

Terwijl Sector One nog steeds hoogtij viert op het Belgische toneel, hebben de vijf achtervolgers laten zien dat ze tot het einde zullen moeten vechten om een van de drie overige plaatsen voor de play-offs te veroveren.

© Belgian League

© Aethra Esports