De beste trainers van de JPL: het seizoen van Bernd Storck

Sport |
Het seizoen in het Belgische voetbal is niet helemaal afgewerkt, maar toch heeft het ons op enkele vlakken wijzer gemaakt. Zo slaagde Bernd Storck voor het tweede jaar op rij in een 'mission impossible'.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

In onze top drie van de opmerkelijkste trainers van het seizoen 2019/2020 hadden we Jess Thorup kunnen opnemen, maar met de spelersgroep waarover de uitstekende Deense trainer beschikte, is de tweede plaats van AA Gent in de stand van de JPL niet echt een verrassing. Wat Bernd Storck presteerde om Cercle Brugge te redden van een haast zekere degradatie, bezorgt de Duitser een plaats in ons overzicht.
 
Vorig seizoen belandde Storck in Moeskroen nadat de Hurlus 0 op 18 hadden gepakt onder leiding van Frank Defays. Moeskroen leek niet het niveau te hebben om in de JPL stand te houden, maar de voormalige bondscoach van Hongarije bracht snel orde in de kleedkamer en leidde Moeskroen nog naar een mooie 10e plaats. Dit seizoen kwam hij bij Cercle dat dramatisch aan zijn seizoen was gestart met 3 op 30.
Het duurde een tijdje eer de Vereniging op het juiste spoor zat, maar Storck bleef rustig en speelde een belangrijke rol in de wintermercato van groen-zwart: de transfers van de jonge Duitse doelman Lennart Moser en de Griekse centrale verdediger Dimitrios Chatziisaias waren een schot in de roos en zorgden voor stabiliteit in de defensie.
 
Tussen de 11e en de 26e speeldag was Cercle rode lantaarn in de Jupiler Pro League. Storck probeerde enkele veldbezettingen uit en koos uiteindelijk voor een 4-4-2 waarmee zijn ploeg aan het eind van het seizoen een ongelooflijke 12 op 12 neerzette, goed voor het behoud in de hoogste Belgische voetbalklasse.
Net als in Moeskroen nam Bernd Storck aan het eind van het seizoen afscheid: hij is nu trainer van Dunajska Streda, een ambitieuze Slovaakse club die het volgende seizoen uitkomt in de Europa League. "Mijn persoonlijke ambities zijn niet te verzoenen met die van Cercle Brugge", zo vertelde Storck bij Het Laatste Nieuws. "Ik wil Europa in en dat kan niet met Cercle, omdat het dezelfde eigenaar heeft als Monaco. Cercle is een ontwikkelingsclub, dat is de realiteit."
 
"Ik wil meer zijn dan de coach van een opleidingsclub", aldus de Duitse trainer over zijn ambities. "Ik wil spelen voor de prijzen en voor Europees voetbal met mijn volgende club. De Europa League of de Champions League halen, daar ligt mijn ambitie. Die ambitie zal ik niet waarmaken met Cercle Brugge, daar moeten we eerlijk in zijn."
 
(Bronnen: transfermarkt, proximus-sports, Het Laatste Nieuws, Sudinfo)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top