Deze musicals vielen in de prijzen bij het publiek

Films | Wie vanavond zin heeft in een dosis feelgoodtelevisie en -muziek, moet zeker afstemmen op VIJF. Daar kan je vanaf 20.35 uur ‘Hairspray’ bekijken, een muzikale komedie met Nikki Blonsky, Michelle Pfeiffer en John Travolta in een onverwachte hoofdrol. In afwachting tippen we enkele musicals die bij het publiek en festivaljury's in de prijzen vielen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Sound of Music

Je kan er gif op innemen dat we op het einde van dit jaar deze musical over de familie Von Trapp opnieuw op de buis zullen zien. ‘The Sound of Music’ is dan ook een klassieker die vijf Oscars won en verkooprecords in bioscopen wereldwijd brak. Opmerkelijk is dat de film in bijna elk land waar hij uitgebracht werd een succes was, behalve in Duitsland en Oostenrijk. 'The Sound of Music' is zo’n integraal deel van de filmcultuur dat de nationale bibliotheek van de Verenigde Staten een kopie bewaart voor toekomstige generaties.

West Side Story

Kort samengevat is ‘West Side Story’ een Shakespeareaans verhaal in het New York van de jaren 1950. Twee straatbendes, de Amerikaanse Jets en de Puerto Ricaanse Sharks, strijden om de macht in Manhattan. Wanneer Tony verliefd wordt op Maria, raakt het koppel verwikkeld in een bendeoorlog. Hoewel hoofdrolspelers Natalie Wood en Richard Beymer goed konden zingen, hebben de producenten toch gekozen voor twee professionele zangers voor de gezongen scènes. Jimmy Bryant zong de teksten van Beymer terwijl sopraan Marni Nixon de muzikale stukken van Wood voor haar rekening nam. De film werd meerdere keren bekroond, onder meer met 10 Oscars en drie Golden Globes.

La La Land

‘La La Land’ is een ode aan alle klassieke musicalfilms, zoveel wordt al duidelijk als je de eerste minuten van deze prent bekijkt. Emma Stone en Ryan Gosling vertolken de rollen van Mia Dolan en Sebastian Wilder, twee geliefden die dromen van succes in Hollywood. We zien hoe het succes hen uit elkaar drijft en hoe hun toekomst had kunnen zijn als ze bij elkaar waren gebleven. Het publiek onthaalde deze musical uit 2016 met veel enthousiasme. De film behaalde bovendien een recordaantal Oscar-nominaties, maar liefst 14. Uiteindelijk won de film zes beeldjes. Ook op de Golden Globes Awards gooide de film hoge ogen, ‘La La Land’ won zeven prijzen in 2017.

Grease

Ruim 40 jaar na datum inspireert ‘Grease’ nog steeds talloze feestgangers om de benen los te gooien als het nummer ‘You’re the One That I Want’ uit de geluidsinstallatie galmt. Het hoeft dan ook niet gezegd te worden dat ‘Grease’ een klassieker in het musicalgenre is. De film met John Travolta en Olivia Newton-John in de hoofdrol vertelt het verhaal van een prille tienerliefde in de jaren 1950. Helaas vertaalde het succes bij het publiek zich niet in Oscarnominaties of andere beeldjes. 'Grease' won slechts vier People’s Choice Awards in 1979.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top