Niet te missen op tv (15 juni - 21 juni): verrassend veelzijdig vertier voor verstrooiing

Films | In je stoel ploffen en een avond televisie kijken? Je favoriete tijdsbesteding om te ontspannen!

Door MF

Deel dit nieuws

Zeker met deze vier verrassende kijktips over vissen, vrouwen, voor-de-gek-houderij en veteranen.

Een drijvende erfenis

Bijna tien jaar na de tragische dood van kapitein Phil Harris doet zijn zoon Josh Harris een opmerkelijke ontdekking. Tijdens het renoveren van de Cornelia Marie vindt hij diep verborgen een set zeekaarten die duiden op een bijzonder idee dat zijn vader had. Daaruit blijkt dat hij concrete plannen had om buiten het seizoen een visbusiness op te zetten in… Hawaï. Samen met co-kapitein Casey McManus én met de gedetailleerde kaarten vol aantekeningen vertrekt hij richting het land van de Aloha om uit te zoeken wat zijn vader precies in gedachten had in het surfersparadijs.
Voor eventjes geen ijskoude Beringzee met zware stormen, maar heldere wateren bij een zwoel temperatuurtje. Kan Josh achterhalen wat de precieze plannen van zijn vader waren en zijn levenswerk afmaken? Of blijft het voor eeuwig en altijd een mysterie?

Bekijk ‘Deadliest Catch: Bloodline’ op woensdag 17 juni om 21u30 op Discovery of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!


Partnerruil down under

Verandering van spijs doet eten, luidt het gezegde. Of dat ook geldt voor van vrouw wisselen zal nog moeten blijken in ‘Wife Swap New Zealand’.

In de eerste aflevering is het Emma die van onderdak wisselt. De hardwerkende moeder staat normaal elke ochtend om 4u45 op om het hele huis gereed te maken voordat ze om 6u30 naar haar werk vertrekt. Als ze 12 uur later thuiskomt, zorgt ze ook nog voor het avondeten.

Vergelijk dat met het leven van de Chinees-Amerikaanse Lei die de taken verdeelt met haar man Jackie: een nieuwe man die bijna altijd kookt. De goedlachse Lei is het gewend om van het leven een feest te maken en kijkt dan ook erg uit naar de partnerruil. Of eerder wisseling van gezin. Voor Jackie is het wennen om iemand in huis te hebben die alles zélf wil doen.

Hoe pakt dit uit en wat vinden de kinderen er eigenlijk van? Na afloop zitten de gezinnen samen om ervaringen uit te wisselen. Hebben ze van dit sociale experiment geleerd of blijven ze volharden in hun eigen aanpak?

Bekijk ‘Wife Swap New Zealand’ op donderdag 18 juni om 20u30 op TLC of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Grimmige les in massamanipulatie

‘Catching Fire’ is het vervolg op ‘The Hunger Games’ uit 2012. Een half jaar na haar overwinning houdt president Snow (Donald Sutherland) Katniss (Jennifer Lawrence) nauwlettend in het oog. Ze moet bewijzen dat de overwinning met Peeta (Josh Hutcherson) een gevolg was van hun ondoorgrondelijke liefde voor elkaar en dat het geen opgezet spel was.

De president is nog niet klaar met haar en de 75ste Spelen zullen het leven van Katniss voor altijd veranderen. Zeker omdat ze als overwinnaar van de Spelen afscheid moet nemen van haar familie en vrienden.

Dat Oscarwinnares Jennifer Lawrence geknipt is om de rol te vertolken van een meisje dat haar kennis van jagen en boogschieten gebruikt om te overleven, is geen toeval. In totaal wilden maar liefst dertig actrices deze rol op zich nemen. Maar Lawrence kwam als gedoodverfde winnaar uit de bus.

‘The Hunger Games: Cathing Fire’ is ook een streling voor het oor. De muziek werd gecomponeerd door de Amerikaanse filmcomponist James Newton Howard — die eerder al scoorde met muziek voor ‘E.R.’ en ‘The Dark Knight’. Ook de Britse band Coldplay, Christina Aguilera en Sia samen met The Weeknd & Diplo prijken op de soundtrack.

Bekijk ‘The Hunger Games: Cathing Fire’ op vrijdag 19 juni om 20u35 op VTM of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Veteranen op wielen

Liefhebbers van auto’s met een ziel kunnen hun hart weer ophalen in een nieuw seizoen van ‘Chasing Classic Cars’. De bevlogen auto-expert Wayne Carini graaft weer enkele juweeltjes uit de autogeschiedenis op. Wat te denken van een originele 1955 Mercedes 300 SL “Gullwing” die jaren voor het publiek verborgen is geweest? Het is voor veel verzamelaars de ultieme natte droom en Wayne weet dit pareltje op de kop te tikken.

Maar ook de 1938 Lincoln Model K coupe die Wayne Carini in de eerste aflevering koopt, mag er wezen. De auto is in perfecte staat, maar Wayne ziet dat niet alles helemaal matcht met het origineel, zoals de chromen neus en de witte banden. Hij zet de auto naar zijn hand en laat hem vervolgens meedoen aan een concours waar hij strijdt tegen een goede vriend die meedoet met een 1938 Packard. Welke rammelkast weet de jury het snelst te overtuigen?

Tijdens de autoshow gaat Wayne ook op zoek naar een Bugatti voor een klant. Hij vindt een originele Brescia uit 1923 en een perfecte replica van een type 35 uit 1927. In beide bolides maakt hij een spectaculaire testrit waarna hij moet beslissen welke auto aan zijn klant zal adviseren.

Bekijk ‘Chasing Classic Cars’ op zaterdag 20 juni om 20u30 op Discovery of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil! 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top