Nieuw op Netflix deze week

Series | Heb je het gevoel dat je je Netflix kijklijst volledig afgewerkt hebt? Dan heeft de streamingdienst gelukkig weer wat nieuwigheden klaarstaan deze week. Proximus Pickx zet er een paar in de kijker.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hugo

Hugo is een familiefilm, gebaseerd op het boek ‘The Invention of Hugo Cabret’. Hij werd geregisseerd door Martin Scorsese, een grote naam in de filmindustrie, met een even grote verscheidenheid aan genres op zijn palmares. Niemand twijfelde dus aan de kwaliteit van de film, maar er bleef wel de vraag hoe Scorsese zou overgaan van de thrillers en drama’s die hij voordien maakte, naar een familiefilm. In 2011 ging Hugo in première en het bleek een enorm succes. Het verhaal gaat over een jongen (Hugo) die zijn intrek neemt in een treinstation in Parijs, na de dood van zijn vader. Hij repareert er klokken en andere raderwerken. De laatste connectie die hij nog heeft met zijn overleden vader is de ‘automaton’, een mechanische pop. Tijdens de film gaat Hugo op zoek naar de betekenis van de pop.
 
Hugo is vanaf maandag 15 juni te zien op Netflix.

Babies

De titel geeft het misschien al weg, maar deze Netflix documentaire serie gaat wel degelijk helemaal over baby’s. Een groep van vijftien internationale baby’s en hun families worden een jaar lang gefilmd, zodat alle cruciale momenten worden vastgelegd. Van hun eerste dag tot hun eerste stapjes. De documentaire bevat veel wetenschappelijk onderzoek, maar tegelijkertijd delen diezelfde wetenschappers ook hun persoonlijke ervaringen met het grootbrengen van een kind. "Deze serie toont baanbrekende wetenschap die de ontwikkelingssprongen van baby’s tijdens hun eerste levensjaar onthult, terwijl ze de persoonlijke en emotionele reis van de familie als geheel vastlegt”, vertelt producent Jane Root. Of zoals de voice-over het verwoordt:  “Baby’s zijn het ultieme mysterie. Ze zijn veel complexer dan we ooit dachten.”
 
De docu-serie ‘Babies’  is vanaf vrijdag 19 juni te zien op Netflix.

Slender Man
 
Hij is bijna bekender dan It of Chucky, want wie kent horrorfenomeen Slender Man niet? De lange gezichtsloze man gaat al mee sinds 2009, toen de Amerikaan Eric Knudsen de horrorcreatie inzond voor een photoshopcompetitie. Slender Man ging meteen viraal en ontpopte zich tot een waar internetfenomeen en een paar jaren later sprong Hollywood erop. Regisseur Sylvian White bracht het figuur in 2018 tot leven. Slender Man zou, volgens de verhalen, tevoorschijn komen na het bekijken van een filmpje en het uitvoeren van een bepaald ritueel. Het vriendinnengroepje dat centraal staat in de film ziet er geen graten in en voert het ritueel uit. Kort daarna raakt één van de meisjes vermist, en kunnen de anderen dus maar best voor hun leven gaan vrezen.
 
Slender Man is vanaf zondag 21 juni te zien op Netflix.

The Order
 
Netflix telt ondertussen al enkele bovennatuurlijke series, waaronder The Chilling Adventures of Sabrina, Stranger Things en The Order. Die laatste heeft niet zoveel succes als de eerste twee, maar kan toch op veel fans rekenen. Na de release van het eerste seizoen in maart 2019 liet de streamingdienst al snel weten dat er een tweede seizoen aankwam. The Order vertelt het verhaal van Jack Morton, die zijn eerste jaar start aan de Belgrave universiteit. De geruchten die rondgaan over een geheime orde intrigeren hem meteen, maar eens hij in die orde terechtkomt merkt hij dat het er veel gevaarlijker aan toe gaat dan hij had verwacht. Duistere familiegeheimen komen aan het licht en een oorlog tussen weerwolven en magiërs ligt op de loer.
 
Het tweede seizoen van The Order is vanaf donderdag 18 juni te zien op Netflix.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top