Kroont Bayern zich vanavond tot kampioen?

Sport | Dinsdagavond kan Bayern München zijn 30ste titel binnenrijven. Daarvoor moeten de troepen van Hans-Dieter Flick echter aan het langste eind trekken op het terrein van Werder Bremen. Werder zal haar vel echter duur verkopen, want de club wil koste wat het kost de degradatie vermijden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De kampioen in de Bundesliga zou vanavond wel eens bekend kunnen zijn. Op drie speeldagen van het einde beschikt Bayern München over zeven punten voorsprong op zijn naaste achtervolger Borussia Dortmund. Als de Beierse grootmacht aan het langste eind trekt tegen Werder Bremen mogen ze meteen ook de titel vieren. Als ze het minder goed zouden doen, moeten ze het resultaat van Dortmund, dat woensdag tegen Mainz speelt, afwachten. De Borussen staan echter met de rug tegen de muur. Als Thorgan Hazard en co niet beter doen dan hun rivalen uit Beieren, dan mogen ze hun titelaspiraties definitief opbergen.

Bayern heeft zijn lot dus in eigen handen en dat is niet bepaald verrassend te noemen. De afgelopen weken toonde de Duitste grootmacht zich een absolute machine. Sinds de herstart van de Bundesliga op 16 mei heeft Bayern de overwinningen aaneengeregen, met als uitschieters de 5-0 tegen Fortuna Düsseldorf en de 5-2 tegen Eintracht Frankfurt. Afgelopen zondag kwam de Beierse grootmatch echter met de schrik vrij tegen Mönchengladbach. De troepen van Hans-Dieter Flick leken minder in vorm en konden pas in de absolute slotfase de overwinning veiligstellen. Ze zullen vanavond in het Weserstadion toch uit een ander vaatje moeten tappen.

Het water staat Bremen aan de lippen

Voor Bremen is het een volledig ander verhaal, aangezien Werder zich ophoudt in de onderste regionen van het klassement. Als 17de op 18 ploegen riskeert de ex-club van Kevin De Bruyne momenteel zelfs een rechstreekse degradatie. Maar er is nog niets verloren, want Werder telt evenveel punten als Fortuna Düsseldorf dat op de 16de plaats prijkt dankzij een beter doelpuntensaldo. De groen-witten hebben nog drie speeldagen de tijd om over de club uit Noordrijn-Westfalen te springen en zich uit de rode zone te heisen.

Bremen ontvangt Bayern dan ook met het mes tussen de tanden. Ze geven nog niet op, zoals ze het voorbije weekend demonstreerden tegen SC Paderborn (5-1), de hekkensluiter in de rangschikking. Degradatie zou dan ook een enorme tegenslag zijn voor een van de grote clubs in de geschiedenis van het Duitse voetbal. Werder bezit namelijk het record van het meeste aantal seizoenen in de Bundesliga (55) en is in haar bestaan amper een keer gedegradeerd, waarna het het seizoen 1980-1981 op het tweede niveau diende af te werken.

Zowel Bayern als Werder hebben dinsdag dus een overwinning nodig. Wie er uiteindelijk aan het langste eind zal trekken, kan je donderdag vanaf 10u herbekijken op Eleven Sports 1.

Het volledige programma van de 31ste speeldag in de Bundesliga:

Dinsdag:

  • Borussia Mönchengladbach - Wolfsburg om 18u30 op Eleven Sports 1
Woensdag:
  • Frankfurt - Schalke om 18u30 op Eleven Sports 1
  • Borussia Dortmund - Mainz om 20u30 op Eleven Sports 1
  • Bayer Leverkusen - Köln om 20u30 op Eleven Sports 2

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top