Zo vader, zo zoon: vijf succesverhalen in de film- en muziekwereld

Muziek | Op Vaderdag worden de vaders eens in de bloemetjes gezet. Vaak wordt er gezegd: zo vader, zo zoon. In de muziek- en filmwereld komt het niet heel vaak voor dat de zoon in de voetsporen kan treden van zijn vader. Of hem zelfs kan overtreffen. Een overzicht van enkele voorbeelden waar het wel lukte.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Martin en Charlie Sheen, Emilio Estevez

Martin Sheen is een gevestigde waarde in Hollywood met films als 'Badlands', 'Apocalypse Now', 'Ghandi' en 'The Departed' op zijn cv. Zoon Charlie Sheen leek op weg om hem te gaan overtreffen met 'Platoon' en 'Wall Street', maar verloor zich in drank en drugs. Maakte wel nog een aantal succesvolle tv-series. Met Emilio Estevez is er nog een zoon van Martin, maar hij brak nooit helemaal door. The Breakfast Club en The Mighty Ducks zijn zijn grootste wapenfeit.

André Hazes en André Hazes Junior

Even wat dichter bij huis. André Hazes is een icoon in Nederland en in 2004 was het land in rouw toen hij stierf aan een hartaanval. Liedjes zoals ‘Zij Gelooft in Mij’ worden nog altijd volop gedraaid. Zijn zoon André Hazes Junior stapte de afgelopen jaren in zijn voetsporen, met ook een woelig liefdesleven, en zijn liedje ‘Leef’ bracht hem naar de Nederlandse top.

Kirk en Michael Douglas

Kirk, die begin februari van dit jaar op 103-jarige leeftijd overleed, was een icoon in Hollywood. Hij maakte onder meer furore als bokser Midge Kelly in 'Champion' en maakte ook grote sier in 'Spartacus'. Zoon Michael kende tot op heden ook een mooie carrière, met glansrollen in 'Wall Street' en 'Basic Instinct'. In 2003 speelden ze samen in de film 'It Runs in the Family'.

Julio en Enrique Iglesias

Julio Iglesias was even doelman van Real Madrid, maar nadien kreeg hij de muziekmicrobe te pakken en hoe! Hij werd een icoon in de Spaanse muziekindrustrie en zijn zoon Enrique erfde zijn talent. Die laatste scoorde niet alleen met zijn mooie zangcarrière, maar ook door ex-tennisspeelster Anna Kournikova aan de haak te slaan. Enrique deed ook mee in wat films, maar brak nooit echt door als acteur.

Will en Jayden Smith

Will Smith is één van de populairste acteurs van zijn generatie en met de serie 'The Fresh Prince of Bel Air' brak hij helemaal door. Hij maakte in de filmwereld vooral furore met 'Independance Day' en zijn zoon werd ook acteur. Ze speelden samen in 'The Pursuit of Happyness' en 'After Earth'. Will was ook rapper, maar had toch veel meer succes als acteur.

Nog enkele iconische duo’s:
Jakob en Bob Dylan
Donald en Kiefer Sutherland
James en Josh Brolin
Tom en Colin Hanks
Henry en Peter Fonda
Clint en Scott Eastwood Lloyd
Jeff en Beau Bridges
Carl en Rob Reiner
Donald en Kiefer Sutherland
Brendan en Domhnall Gleeson

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top