De vijf glansrollen van Sandra Bullock

Sandra Bullock is op haar 55ste ondertussen een grootheid in Hollywood. De actrice bewees dat ze enorm veelzijdig is en het respect in de filmwereld werd alleen maar groter. Proximus Pickx pikte vijf films uit haar repertoire waarmee ze vriend en vijand verraste.

The Blind Side (2009)

Sandra Bullock speelt in deze film Leigh Anne, een moeder van een gezin, en ze neemt Michael Other, een dakloze tiener, in huis. De familie brengt hem op het juiste spoor en hoopt zijn droom waar te maken: de National Football League (NFL). Bullock kreeg voor deze rol de 'Acadamy Award for Best Actress'.Speed (1993)

Deze film was de grote doorbraak van Bullock. Ze speelt er Annie Porter, een gewone burger, die plots in het oog van de storm komt te zitten. Ze zit immers op een bus waar een bom werd geplaatst en agent Jack Traven (gespeeld door Keanu Reeves) probeert die te ontmantelen. Het probleem is dat de bus niet onder de 50 km/uur mag rijden en dat de bommenmaker (gespeeld door Dennis Hopper) hen via een camera in de gaten houdt. Er mag ook niemand van de bus geëvacueerd worden. Als dat maar goed komt…

Gravity (2014)

Voor deze film kreeg ze ook een 'Acadamy Award'-nominatie. Ze speelt er Dr. Ryan Stone die voor de eerste keer deelneemt aan een ruimtemissie en dat samen met commandant Matt Kowalsky (gespeeld door George Clooney). Door brokstukken van een Russische satelliet wordt hun Space Shuttle verwoest en verliezen ze ook nog eens het contact met het vluchtleidingscentrum. Beiden vrezen voor hun leven en doen er alles aan om veilig terug te keren naar aarde. Helemaal lost in space.Miss Congeniality (2000)

Ondertussen al twintig jaar oud, maar Bullock bewees haar veelzijdigheid met deze film. Ze speelt er FBI-agente Gracie Hart die als een harde tante geldt en haar handen vuil durft te maken, maar zich minder bekommert om haar uiterlijk en voorkomen. De kranige Hart verneemt dat een terrorist wil toeslaan bij de Miss USA-verkiezing en ze gaat undercover en moet helemaal uit haar comfortzone treden. Dat levert een aantal hilarische scènes op. Ook voor deze rol kreeg ze een 'Golden Globe-award for Best Actress'.

The Proposal (2009)

De actrice wordt vaak gelinkt aan dergelijk genre films, een romantische komedie, maar ze bewees al dat ze enorm veel soorten rollen aankan. In deze film speelt ze een gehate Canadese bazin die de Verenigde Staten dreigt te moeten verlaten vanwege visumproblemen. Haar assistent, en eigenlijk loopjongen (gespeeld door Ryan Reynolds), wordt plots ‘gedwongen’ om met haar te trouwen. Dat zorgt voor ongemakkelijk en vooral grappige momenten. Gaat deze vorm van 'Blind Getrouwd' lukken? Bullock kreeg voor haar rol een nominatie voor ‘Golden Globe Award for Best Actress – Motion Picture Comedy or Musical'.

Films

Bekijk alles
Top