Nagelsmann keert terug naar Hoffenheim

Bundesliga | In de openingswedstrijd van de 31ste speeldag van de Bundesliga ontvangt Hoffenheim (7de) het RB Leipzig van Julian Nagelsmann (3de) in de PreZero Arena. De 32-jarige trainer kan dan wel niet verbroerderen met zijn voormalige supporters, maar de emoties zullen hoogstwaarschijnlijk toch hoog oplaaien bij de jonge Duitser die zijn stempel heeft gedrukt op de ploeg uit Sinsheim.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Julian Nagelsmann is amper 28 jaar wanneer Hoffenheim, op dat moment op een degradatieplaats, hem in februari 2016 de teugels van de ploeg toevertrouwt. Tegen alle verwachtingen in houdt de jonge Duitser, tot voor kort nog trainer van de U19, de blauw-witten in de Bundesliga. In drie jaar tijd kwalificeert Nagelsmann Hoffenheim voor de Europa League, de voorrrondes van de Champions League en uiteindelijk ook de poules van het Kampioenenbal in 2018. Een primeur voor de club die in 1899 het levenslicht zag.

De voormalige verdediger, die zijn carrière reeds op 20-jarige leeftijd moest stopzetten wegens aanhoudend blessureleed aan de meniscus, laat zijn ploeg schitteren in een op maat gemaakte tactiek. Zijn uiterst aanvallende 3-5-2, waarbij hij aanvallers posteert op het middenveld, staat garant voor spektakel in elke wedstrijd van de club uit het zuidwesten van Duitsland.

De jongste trainer in de geschiedenis van de Bundesliga en van het Kampioenenbal springt in het oog van menig Europese topclub. Nagelsmann stuurt in eerste instantie Real Madrid nog wandelen voor hij in juli 2019 niet langer kan weerstaan aan de lokroep van RB Leipzig.

De twee meest gehate clubs in Duitsland

De 32-jarige coach slaagt er al snel in om zijn stempel te drukken in de Red Bull Arena, maar zijn nieuwe ploeg is dan ook deels op dezelfde leest geschoeid als zijn voormalige werkgever. Net als bij Hoffenheim kan Nagelsmann zijn troepen namelijk motiveren aan de hand van de afgunst van de bezoekende supporters. Dietmar Hopp, de voorzitter van Hoffenheim, mag dan al te boek staan als de meest gehate persoon in het Duitse voetbal, ook het Red Bull imperium, waar Leipzig deel van uitmaakt, onstnapt niet aan de toorn van de andere clubs. Als toonbeeld van de commercialisering van het mondiale voetbal moeten ze zich dubbel plooien om de handen op elkaar te krijgen. Een beetje zoals de jonge Julian die moest innoveren om zich te kunnen onderscheiden van de meer ervaren rotten in het vak.

Het volledige programma van de 31ste speeldag in de Bundesliga:

Vrijdag:

  • Hoffenheim - RB Leipzig om 20u30 op Eleven Sports 1
Zaterdag:
  • Fortuna Düsseldorf - Borussia Dortmund om 15u30 op Eleven Sports 1
  • Hertha Berlijn - Eintracht Frankfurt om 15u30 op Eleven Sports 2
  • Bayern München - Borussia Mönchengladbach om 18u30 op Eleven Sports 1
Zondag:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top