Belgen nemen met wisselend succes deel aan European Nations Cup

Door Proximus

Deel dit nieuws

De European Nations Cup, de beker georganiseerd door twaalf Europese esports-landen, is in mei en juni van dit jaar bijna onopgemerkt gebleven. Toch stuurde België drie getalenteerde teams naar het toernooi, waarvan er één nog steeds in de running is!

Het format van deze competitie is eenvoudig. Drie games, League of Legends, Counter-Strike en PES 2020, waarbij elke federatie drie teams afvaardigt die in staat zijn om het land te vertegenwoordigen tijdens deze competitiemaand.

De 12 federaties in deze eerste editie van de European Nations Cup zijn niet de namen die je misschien verwacht had. De deelnemende landen zijn Hongarije, Wit-Rusland, Azerbeidzjan, Georgië, Servië, Tsjechië, Israël, Oekraïne, Macedonië, België, Slowakije en Portugal. Helaas werd deze eerste editie op het laatste moment georganiseerd vanwege de gezondheidscrisis, maar we hopen vanaf volgend jaar de meeste federaties van Europa.

Hoe zit het met onze Belgische spelers?

Van de drie ingeschreven teams zijn er helaas twee uitgeschakeld. Ons League of Legends-team kon het niveau niet bijbenen. Het amateurteam veranderde op het laatste moment nog.

© ENC

Op PES presteerde ons land wel redelijk! Mikail “FETIH1453ELTURC” Gonen eindigt met 9 punten als eerste in zijn poule. Helaas komt hij in de kwartfinale uit tegen de speler van Portugal en verliest hij zijn BO3 met 2-1 na winst in de eerste wedstrijd.

© ENC

Onze laatste hoop op succes ligt bij het CSGO-team! En zij zijn heel goed bezig! Ze rijgen de overwinningen aan elkaar en spelen aanstaande zondag (14 juni 2020) om 20u de halve finale. Deze wordt uitgezonden op het officiële Twitch-kanaal van de Belgian Esports Federation. Als ze zondagavond winnen van Macedonië, spelen onze Belgen de finale tegen de Tsjechen!

© ENC

© European Nations Cup

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top