De tweede speeldag van de Belgian League op League of Legends heeft ons weer wat wijzer gemaakt over de machtsverhoudingen. Terwijl Sector One onoverwinnelijk blijft, hebben sommige teams laten zien dat ze competitief kunnen zijn.

Na slechts één Summer Split-dag stonden twee teams aan de top van het klassement met twee overwinningen in evenveel wedstrijden. Speeldag twee was een goede gelegenheid voor RSC Anderlecht (RSCA) en Sector One om hun goede start te bevestigen en om nog wat meer afstand te nemen van de concurrentie. Helaas kwam die bevestiging er niet voor de Mauves tegen de Brussels Guardians (BG)! Door die nederlaag van RSCA staat Sector One alleen eerste. Het won namelijk eerder op de avond van KV Mechelen. De “Foxes” hebben een balans van 3-0 en gaan verder op hun elan uit het voorjaar.

© Belgian League

Voor de Guardians, die de afsluiter van de avond dus wonnen tegen RSCA, was de avond slecht begonnen met een nederlaag tegen de nieuwkomers van Team 7AM. Dankzij dit eerste succes bewijzen de vijf 7AM-teamgenoten dat ze hun plaats in de Belgische competitie niet gestolen hebben.

Ook KVM wist, net als de Brussels Guardians, een van zijn twee wedstrijden van de avond te winnen. Het won de openingswedstrijd tegen Aethra Esports, dat na twee kampioenschapswedstrijden in de problemen zit.

© Belgian League

Verschillende teams zijn er nu in geslaagd om hun eerste succes te boeken, met uitzondering van Aethra, dat momenteel alleen op de laatste plaats wegkwijnt. Een overwinning tegen RSCA of de Brussels Guardians volgende week is broodnodig.

© Belgian League

© Belgian League