Deze biopics brengen hulde aan sterren uit de entertainmentindustrie

Films | Eerder hadden we het bij Proximus Pickx al over de grootste biopics die het leven van historische figuren zoals Winston Churchill (in ‘Darkest Hour’) en Abraham Lincoln (in ‘Lincoln’) in beeld brengen. Vandaag overlopen we vijf kaskrakers die de levensloop van historische namen uit de entertainmentindustrie naar het witte doek vertalen. Films over figuren en groepen zoals Bruce Lee, Kurt Cobain en Queen nemen ons mee naar ’s werelds meest gekende figuren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dragon: The Bruce Lee Story (1993)

Rob Cohen regisseerde deze film over de alomgekende acteur en martiaal kunstenaar Bruce Lee, waarin we terug in de tijd keren. Cohen baseerde zich op het boek: Bruce Lee: The Man Only I Knew van Linda Lee Cadwell. De film vertelt het verhaal van de levensloop van Lee (gespeeld door Sam Hau en Jason Scott Lee), die door zijn vader naar de Kungfuschool wordt gestuurd. In zijn opleiding verwondt hij per ongeluk een aantal mariniers, waarna zijn vader hem naar de Verenigde Staten stuurt. Daar leert hij Linda, zijn latere vrouw, kennen. Die overtuigt hem om een eigen Kungfuschool op te richten. Later wordt Bruce ook door de filmindustrie opgemerkt, waardoor hij uiteindelijk in Hongkong als filmster wordt onthaald. Bruce overlijdt op het einde van de film tijdens filmopnames.

Last Days (2005)

Nirvana-frontman Kurt Cobain, in de film Blake genoemd, wordt in deze Amerikaanse film gespeeld door Michael Pitt. Blake is in de film een introverte rockster die zich ver van de buitenwereld isoleert in een plattelandshuis. Zijn vrienden, manager en platenlabel zijn de hele film lang op zoek naar de muzikant, hoewel die niks liever wil dan elk contact vermijden. Pas helemaal op het einde slaagt Blake erin zich te bevrijden van zijn nepvrienden en, misschien nog belangrijker, van de verplichtingen des levens.

La Vie en Rose (2007)

Regisseur Olivier Dahan brengt in deze biografie het tragische levensverhaal van de Franse zangeres Édith Piaf en won daarmee verschillende prijzen waaronder twee oscars. In de film speelt Marion Cotillard het figuur van de bekende Franse zangeres die een woelig levensverloop kende. Het leven van de zangeres begint op het trottoir van de Parijse straten, waarna enkele prostituees zich over de nog jonge Édith Piaf ontfermen. Stilaan ontwikkelt ze haar zangtalenten bij diverse straatoptredens. Nog later vertrekt Piaf naar New York om succes buiten de eigen landsgrenzen te boeken. In New York wordt de Franse zangeres ook verliefd op Marcel, een succesvolle vuistvechter met wie ze een verboden affaire start. De tragiek van Piaf gaat verder wanneer ze leverkanker krijgt. Gelukkig geneest ze, hoewel de drang naar drugs nooit ver weg is. Ze sterft uiteindelijk aan een inwendige bloeding.

The Social Network (2010)

Marc Zuckerberg (gespeeld door Jesse Eisenberg) vormt het hoofdpersonage in de film The Social Network uit handen van David Fincher. De film vertelt het verhaal van het succes en de juridische problemen van Zuckerberg, die de sociale netwerksite Facebook uit de grond stampte. Wat begon als een lokaal idee op de universiteit van Harvard, mondt al snel uit tot een wereldwijd gekend netwerk van online sociaal contact. Zuckerbergs populariteit groeit, wat al snel zorgt voor de nodige verantwoordelijkheden en problemen. Steeds meer conflicten ontstaan terwijl Facebook sneller en sneller groeit.

Bohemian Rhapsody (2018)

Deze recente film vertolkt het verhaal achter de muziekgroep Queen, dat in 1975 de wereldwijde hit Bohemian Rhapsody uitbracht. Acteur Rami Malek speelt Farrokh Bulsara, die zijn onvoorwaardelijke passie voor muziek ontdekt in Engeland. Samen met een aantal andere muzikanten richt hij de band Queen op. Bulsara verandert zijn naam in Freddie Mercury en al snel na het oprichten van de band wordt het nummer Bohemian Rhapsody geschreven. Lang vertellen kenners Mercury en co dat het nummer te langdradig is en nooit succes zal kennen, hoewel al snel het tegendeel blijkt. De band wordt een van de grootste rockbands die de wereld ooit kende en scoort de ene hit na de andere. Na de successen van de band eindigt het verhaal van Mercury en co in mineur, want er wordt aids bij hem geconstateerd.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top