Nieuw op Netflix deze week

Series | Heb je geen series meer in je ‘nog te zien lijst’ zitten op Netflix? Niet getreurd, want Netflix verrijkt elke week haar platform met nieuwe releases. Een greep uit het aanbod voor deze week.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Da 5 Bloods

Black Lives Matter. De dood van George Floyd, de Afro-Amerikaanse man die om het leven werd gebracht door een Amerikaanse politieagent op 25 mei, heeft een golf van protestbewegingen op gang gebracht over heel de wereld. De Amerikaanse filmmaker Spike Lee heeft altijd al pittig geëngageerde en sociaal bewogen films gemaakt over racisme en de positie van de Afro-Amerikaan in Amerika – kijk maar naar Do The Right Thing, Malcolm X, BlacKkKlansman en zijn recente kortfilm over de dood van George Floyd. In zijn eerste Netflix-film zoomt Lee in op vier Afro-Amerikaanse oud-soldaten die terugkeren naar Vietnam om het stoffelijk overschot van hun vroegere teamleider te vinden. Volgens Lee is er opnieuw een directe link met de actualiteit. De affiche hult er alvast geen doekjes om: “Ons gevecht is niet in Vietnam”, luidt de tagline.
 
Da 5 Bloods is vanaf vrijdag 12 juni te zien op Netflix.



The Woods

‘Deep in the woods a funeral is swinging’, gromt Nick Cave in de Bad Seed-song Deep in The Woods. Ook in de nieuwe Netflix-serie The Woods draait het om lijken in een bos. Deze zesdelige Poolse serie, naar een boek van de Amerikaanse misdaadschrijver Harlan Coben (bekend van Safe en The Stranger), handelt om enkele tieners die in 1994 tijdens een zomerkamp in een bos verdwenen zijn. Ruim twintg jaar later wordt het lijk van een van hen ontdekt. Bij Pawel Kopinski, een officier van justitie uit Warschau, doet de vondst de hoop groeien dat zijn zus – ze verdween samen met de jongen – nog in leven is. Maar naarmate hij zich vastbijt in die zoektocht komen er ook duistere familiegeheimen naar boven. 

Bekijk de Poolse original The Woods vanaf vrijdag 12 juni op Netflix.



Curon

Het toeristenbeeld van het Reschenmeer, een stuwmeer in Zuid-Tirol, is een kerktoren die boven het meer uitsteekt. Bij de bouw van het stuwmeer, anno 1950, werd het dorp Graun onder water gezet en de uitstekende kerktoren is daar nog altijd een herinnering van. Net rond dat symbolische beeld van die kerktoren is de nieuwe Italiaanse Netflix-serie Curon – Italiaans voor Graun - opgehangen. De zevendelige sf-fantasy vertelt het verhaal van Anna, een moeder van twee tienertweelingen die na vele jaren besluit om terug te keren naar haar Graun. Eens in haar geboortedorp aangekomen, verdwijnt ze op mysterieuze wijze. Volgens regisseur Fabio Mollo heeft ieder van ons een schaduw, een andere ‘ik’ waar je vroeg of laat mee botst. Curon verkent deze relatie of dit conflict op zowel een spannende als ironische manier.

Curon is vanaf woensdag 10 juni te bekijken op Netflix.


Reality Z

Aan films en series over zombies geen gebrek maar Reality Z, een tiendelige Braziliaanse horrorserie waarin opnieuw rottende lijken en menseneters centraal staan, is toch een buitenbeentje. De reeks is gebaseerd op Dead Set, een komische Britse horrorserie uit 2008 maar wat deze delirante spin-off bijzonder maakt is de gitzwarte humor. Alles speelt zich af in Rio de Janeiro waar regisseur Cláudio Torres focust op enkele deelnemers aan een realityshow die in een tv-studio vast komen te zitten op het moment dat er in de stad een zombieplaag uitbreekt. Ook opmerkelijk: elke aflevering is opgehangen aan een bepaald liedje dat telkens de sfeer bepaalt. 
 
Bekijk Reality Z vanaf woensdag 10 juni op Netflix.



Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top