Vijf films waarin de mens de prooi is in plaats van de jager

Films | Met Anaconda staat er vanavond om 22u45 bij Q2 een spectaculaire film op het programma. Een enorme slang die mensen aanvalt, het is zeker geen alledaags verhaal. Dieren die de jacht op de mensen inzetten, het is geen alleenstaand verhaal. Bibber gerust even mee.

Door Pickx

Deel dit nieuws

King Kong

Een filmklassieker. Er bestaan verschillende films over de enorme aap, die in de jungle woont. Niemand weet precies zijn oorsprong, maar het staat vast dat hij op Skull Island voor de nodige nieuwsgierigheid zorgt. In de film van 2017 gaat men uit van het scenario dat op het eiland mythische en vooral enorme dieren rondlopen, waaronder ‘Kong’. In de film van 2005, met Naomi Watts, Jack Black en Adrien Brody, is er de legendarische verhaallijn dat ‘King Kong’ de straten van New York onveilig maakt.

Jurassic Park

Wie kent deze films niet? Wat begon als een 'mooi experiment' met een 'dierentuin voor dinosaurussen' op een verlaten eiland, eindigt in een nachtmerrie. Doctor Grant & co staan voor enkele spannende avonturen en moeten op de vlucht voor de uitgebroken dinosaurussen. Na de eerste film volgden er nog twee vervolgfilms, de ene al wat beter dan de andere. Toch was die eerste 'Jurassic Park' veruit de beste. De afgelopen jaren kreeg de film weer nieuw leven ingeblazen, met Chris Pratt in de hoofdrol.

Jaws

Haaien, weinig mensen zullen een grote fan zijn van deze dieren. Deze roofdieren zijn de jagers van de zee en in ‘Jaws’ zorgen ze voor ophef in het badplaatsje Amity Island. Een witte haai valt er de badgasten aan en er volgt een kat- en muisspel tussen mens en dier. De jager wordt de prooi en omgekeerd. 'Jaws' was een enorm succes en was de eerste film die meer dan 100 miljoen dollar opbracht.

Piranha

Net zoals Jaws een iconische film. Twee tieners verdwijnen in het water in een militair domein. Niemand weet wat er is gebeurd, maar de zaak wordt onderzocht door Maggie McKeown (verzekering) en Paul Grogan (gids). Ze ontdekken dat er op het verlaten militair domein experimenten op dieren worden uitgevoerd en nadien blijkt dat ze er piranha’s kweken, die tot overmaat van ramp ook nog eens in de rivier worden losgelaten. Met alle gevolgen van dien…

Arachnophobia

Spinnen zijn al niet de meeste geliefde dieren en in deze film zorgen ze nog voor wat extra rillingen, met een vleugje humor er gratis bij. Een zeer giftige spin komt via het lichaam van natuurfotograaf Jerry Manley in een klein stadje in Californië terecht en dat zorgt voor een ware spinnenplaag die de hele stad terroriseert. De nachtmerrie van velen onder jullie…

'Jurassic Park', 'The Lost World: Jurassic Park', 'Jurassic Park III', 'Jaws The Revenge', 'Jaws 2', 'Jaws 3', 'Anaconda' en 'Anaconda: The hunt for the Blood Orchid' zijn allen terug te vinden op Netflix.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top