Eén ref en twee assistent-scheidsrechters 'promoveren' van amateurklasse naar 1B

Sport | De KBVB heeft zopas bekend gemaakt dat Brent Staessens, Nico Claes en Lennert Jans deze zomer de overstap zullen maken van de amateurklasse naar 1B. Staessens is een 23-jarige hoofdref, Claes (30) en Jans (29) zijn assistent-scheidsrechters.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Staessens floot vorig seizoen 10 wedstrijden in de hoogste amateurklasse en zes in de tweede amateurklasse. Daarnaast kwam hij ook een keer in actie in de Beker van België (Dessel Sport - Virton). In totaal floot hij sinds 2018 23 wedstrijden in de hoogste regionen van het amateurvoetbal. Daarin gaf hij 64 gele kaarten, vier rode kaarten en floot hij drie strafschoppen.

Als Staessens (en de twee assistenten) in juli de fysieke en medische proeven met succes afleggen, dan zien we ze volgend seizoen ongetwijfeld terug in de Proximus League. Ook alle refs die het voorbije seizoen actief waren in 1B (en 1A) zullen in de nieuwe voetbaljaargang opnieuw op profniveau arbitreren.

Jong, maar niet de jongste

Met zijn 23 lentes is Staessens sowieso niet de jongste ref die sinds de competitiehervormingen van 2016 debuteert in 1B. Die eer valt nog altijd te beurt aan Jordy Vermeire. Hij was in 2017 amper 22,5 jaar oud toen hij Roeselare - OHL in goede banen leidde. Ook Arthur Denil zat nog een viertal maanden voor zijn 23e verjaardag toen hij vorig seizoen Westerlo - Roeselare op gang floot.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top