Cannes maakt officiële selectie bekend voor geschrapte filmfestival

Films | Door het coronavirus werd het filmfestival van Cannes van de agenda geschrapt, maar de organisatie wil de beste films van dit jaar toch op één of andere manier in de bloemetjes zetten. Daarom komt het festival met een alternatief op de proppen: 56 kwaliteitslabels, die als de officiële selectie voor het geschrapte filmfestival beschouwd kunnen worden. Onder de gelukkigen: twee films waarvan Proximus coproducent is.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het prestigieuze filmfestival van Cannes stond dit jaar gepland van 12 tot 23 mei, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Als alternatieve selectie licht de organisatie nu 56 films uit, die een label krijgen. Deze films worden niet onderverdeeld in verschillende competities – zoals in normale tijden de traditie is op het festival – maar prijken allemaal in hetzelfde lijstje.  
 
De bekendste en meest geanticipeerde titels zijn ‘The French Dispatch’ van Wes Anderson, ‘Lovers Rock’ van Steve McQueen en ‘Drunk (Another Round)’ van Thomas Vinterberg. Frankrijk wordt oververtegenwoordigd in die lijst, met liefst 21 films van Franse makelij. Er zijn ook opvallend veel debuutwerken geselecteerd: 14 om precies te zijn, waaronder ‘Falling’ van Viggo Mortensen. Tot slot zet de heuglijk evolutie van het stijgend aantal vrouwelijke regisseurs in de selectie van Cannes zich door: dit jaar zijn ze met 16, tegenover 14 vorig jaar en 11 in 2018. In 2015 waren ze slechts met 6.
 
Proximus onder de genomineerden
 
Ook in de lijst opgenomen: ‘L’Origine Du Monde’ van Laurent Lafitte en ‘Passion Simple’ van Danielle Arbid, twee films die Proximus mee geproduceerd heeft. De eerste is een volledig Franse productie, een komedie over een man die opeens vaststelt dat zijn hart gestopt is met kloppen terwijl hij nog volledig normaal functioneert. De tweede is een Belgisch-Frans-Libanese samenwerking, een romantisch drama met Laetitia Dosch, Sergei Polunin en Lou-Teymour Thion in de hoofdrollen, over een vrouw die zich verliest in een passionele romance. Beide filmtitels zullen later dit jaar beschikbaar zijn op Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top