One day, one goal: magistrale volley Kevin De Bruyne is voorbode voor topseizoen VFL Wolfsburg

UEFA Europa League | Op een herfstavond begin oktober 2014 bewees Kevin De Bruyne nog maar eens zijn verbluffende traptechniek. Dankzij zijn magistrale volley bezorgde hij VFL Wolfsburg een gelijkspel in wat een topjaar voor club én speler zou worden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nadat Kevin De Bruyne Racing Genk op sleeptouw nam richting de titel in 2011 staan de Europese topclubs in de rij om de nieuwe ster aan het Belgische voetbalfirmament binnen te rijven. Uiteindelijk is het Chelsea dat de talentvolle Rode Duivel inlijft, maar de technisch vaardige middenvelder wordt al snel uitgeleend aan Werder Bremen. Nadat blijkt dat ook een tweede passage bij The Blues op niets zal uitdraaien, trekt KDB definitief naar de Bundesliga waar hij het mooie weer zou gaan maken bij VFL Wolfsburg.

Met de transfer was een slordige 30 miljoen euro gemoeid, maar met zijn vista, techniek en loopvermogen groeit De Bruyne al snel uit tot de metronoom op het middenveld van de Duitse club. Het seizoen 2014-1015 zou een topseizoen worden voor speler en club, waarvan de 23-jarige Drongenaar een voorsmaakje gaf op een herfstavond in oktober.

De Bruyne fusilleert Victor Enyeama

Na een vijfde plaats vorig seizoen is Wolfsburg automatisch geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Daarin worden ze onderverdeeld in groep H, met het Everton van Romelu Lukaku, het Rijsel van Divock Origi en het Russische Krasnodar. Na de zware 4-1 nederlaag in en tegen Everton, is het op de tweede speeldag al meteen van moetens voor de Volkswagenclub.

Die boodschap hebben De Bruyne en co goed begrepen en van bij het eerste fluitsignaal bestormen ze de kooi van Victor Enyeama. Die waant zich die dag echter onverslaanbaar en stopt alle ballen die zijn richting uitkomen. Meer nog, na een handsbal zet Divock Origi LOSC zelfs op een gevleide 0-1 voorsprong. Maar iets minder dan 10 minuten voor affluiten kiest Kevin De Bruyne zijn gloriemoment. Een corner van Ricardo Rodriguez wordt eerst nog afgeweerd door de Rijselse defensie, maar belandt pardoes voor de voeten van De Bruyne. De Belg met het kenmerkende rosse kopje twijfelt niet en neemt de bal op zo'n 25 meter van de kooi enig mooi in één tijd op de slof. Een streep in de winkelhaak waar ook Enyeama geen verhaal tegen heeft. Dankzij de 1-1 eindstand behoudt Wolfsburg uitzicht op kwalificatie voor de volgende ronde. KDB zelf houdt er een UEFA-nominatie voor goal van het jaar aan over, maar moet daarin uiteindelijk de duimen leggen voor het opwippertje van Lionel Messi tegen Bayern München.

Voorbode voor topseizoen dat Kevin De Bruyne definitief naar Europese top lanceert

"Die bal zien binnengaan gaf een ongelooflijk gevoel", verklaarde De Bruyne achteraf op de website van de UEFA. "Ik raakte het leer perfect en voelde dat de richting goed zat. Wanneer de bal tegen de netten ging, was dat een grote opluchting." Naast een grote opluchting was het echter ook het begin van een heus topseizoen voor KDB. De strateeg loodst met 21 assists - een Bundesligarecord - en 10 doelpunten Die Wölfe naar een knappe tweede plaats in de competitie. Ook in de Europa League legt de club een knap parcours af, waarin de kwartfinale tegen SSC Napoli uiteindelijk het eindstation blijkt.

De ultieme bekroning voor De Bruynes topseizoen volgt op 30 mei 2015 met de eindwinst in de DFB Pokal. Drie maanden later tekent de perfect tweevoetige aanvallende middenvelder een 6-jarig contract bij het Engelse Manchester City, waar hij onder de hoede van Pep Guardiola zou uitgroeien tot misschien wel de beste middenvelder op de Europese velden.

Geniet hieronder van de fantastische knal van Kevin De Bruyne:

Fan van onze reeks iconische doelpunten? Lees dan ook "One day, one goal: de dag dat Lionel Messi Jérôme Boateng vernederde"!Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top