Red Bull heeft de terugkeer van zijn grote internationale circuit op League of Legends aangekondigd. Wie kroont er zich tot 1v1-kampioen?

De competitie van de energiedrankproducent keert terug onder een nieuwe naam: Red Bull Solo Q. Na het succes van Red Bull Player One, volgt er een naamsverandering voor een uitgebreid circuit.

Ter herinnering, vorig jaar won RSC Anderlecht-kapitein Nicky “Taz” Riat de nationale titel en kreeg hij de kans om zich te meten met de wereldtop in de Braziliaanse finale. Dit jaar zal de weg naar de All-Star twee grote tussenstops kennen: kwalificatie op nationaal niveau gevolgd door een internationale eindfase met de verschillende kampioenen.

Alles zal opnieuw beginnen met open kwalificaties in de 35 deelnemende landen. Het is al een lange reis richting nationale titel. In België zijn er vier kwalificatiefasen voor spelers ouder dan 16 jaar. Alleen de vier beste spelers van elke fase veroveren een ticket voor de finale op 3 oktober.

Dit is de Belgische kalender: 9 juli – 24 juli – 8 augustus – 23 augustus.
Informatie en inschrijvingsfiche vind je via deze link.

Voor de spelers die hun regionale kampioenschap gemist hebben, zullen andere internationale qualifiers hen een laatste kans bieden.

Wie wordt onze nationale kampioen? Zal Taz erin slagen zijn titel te behouden? Antwoord vanaf juli!

© Red Bull