Epic Games schrapt zijn WK Fortnite

Door Proximus

Deel dit nieuws

Een teleurstelling voor de fans en een nieuwe klap voor esports: geconfronteerd met de gezondheidsbeperkingen besloot de speluitgever van Fortnite het WK eenvoudigweg te annuleren.

Het is een nieuwe donderslag bij heldere hemel binnen de esports-scene en vooral voor de battle royal Fortnite. Het wereldkampioenschap wordt beschouwd als een van de grootste evenementen van het jaar en zal uiteindelijk niet plaatsvinden. De beslissing zal ongetwijfeld voor teleurstelling zorgen bij de miljoenen fans, maar ze is schijnbaar onvermijdelijk.

Niemand kan nog zeggen dat de gezondheidscrisis geen grote gevolgen heeft voor de mondiale evenementensector. Terwijl sommige organisatoren en uitgevers hebben besloten om over te stappen op een online format om hun competities te redden, bevond Epic Games zich in een veel complexere situatie. Terwijl de uitgever in april aankondigde dat de Fortnite-competities online zouden worden gespeeld vanwege het coronavirus, was dat voor het grote WK te beperkend. Ondanks de zoektocht naar een waardige oplossing bleek de organisatie van zo’n toernooi met duizenden deelnemers (inclusief spelers en publiek) te ingewikkeld om het evenement goed te laten verlopen.

De vorige editie bracht meer dan 20.000 toeschouwers samen in het Arthur Ashe Stadium in New York. De Belgische speler Suezhoo won de titel in de “creative” modus en een bedrag van maar liefst 1.345.000 dollar voor zijn Fish Fam-team.

De tegenslag hoopt Epic Games goed te maken met de organisatie van een editie in 2021. We kunnen nu alleen maar hopen dat de lijst van geannuleerde esports-evenementen niet nóg langer zal worden.

© Epic Games

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top