One day, one goal: de dag dat Lionel Messi Jérôme Boateng vernederde

Lionel Messi wordt door velen aanzien als de beste voetballer ooit, en op 6 mei 2015 bewees hij zijn genialiteit. Tijdens die Champions League-avond was Jérôme Boateng van Bayern München zijn slachtoffer.

"Als Leo in vorm is, dan kan geen enkele verdediger hem afstoppen", waren de woorden van Pep Guardiola voor aanvang van de wedstrijd . De coach keerde in het seizoen 2014-2015 met Bayern München terug naar Barcelona en waarschuwde zijn spelers voor Messi.

Even terug in de tijd. De aanvallende Catalaanse drietand Suarez-Messi-Neymar krijgt heel wat kansen, maar stuit telkens op een uitstekende Neuer. De minuten tikken voort en de fans in Camp Nou worden stilaan zenuwachtig. Maar zoals zo vaak kan het ook die avond rekenen op Lionel Messi om de boel open te breken. Wanneer er nog iets minder dan een kwartier te spelen is, krijgt hij de bal van Dani Alves en hij knalt van net buiten de zestien meter de bal voorbij Neuer. Het was slechts een voorbode voor het grootse spektakel dat nog moest volgen.

Lachertje van de sociale media

Dat volgde drie minuten later. Messi krijgt de bal aangespeeld en heeft Boateng voor zich. Met twee enorm snelle voetbewegingen dribbelt hij de verdediger zo hoorndol dat die er bij neervalt, K.O. alsof hij door een bokser werd neergehaald. Neuer probeert Messi nadien nog af te stoppen, maar die stift de bal met zijn rechtervoet enig mooi over hem in doel.

Op drie minuten tijd heeft Messi Bayern in de vernieling gespeeld. De 'Messi-show' was nog niet voorbij, want in het slot zette hij Neymar met een assist nog op weg naar een comfortabele 3-0-zege. In de terugwedstrijd volgt er een kleine nederlaag, maar Barcelona plaats zich voor de finale in Berlijn en die wint het met 3-1 van Juventus. Barça wint zijn vijfde ‘Beker met de Grote Oren’.

In die periode werd Boateng aanzien als één van de beste verdedigers in Europa, wat hij zelf ook bevestigde en dat ondanks de waarschuwing van zijn coach voor de match tegen Barcelona. Op de sociale media gaat zijn ‘valpartij’ viraal en Boateng krijgt er de volle laag. Hij wordt er even het lachertje van de sociale media.

Vijf jaar later kan Boateng er wel mee lachen. Een paar weken geleden, toen het exact vijf jaar geleden was dat het doelpunt viel, plaatste hij op Twitter een foto van zijn duel met Messi met het volgende onderschrift: 'Voilà, iets om te lachen in deze moeilijke tijden. Gedurende die tijd ga ik even popcorn halen… en nadien de finale van het WK 2014 herbekijken.” Een knipoog naar de overwinning van Duitsland tegen… het Argentinië van Lionel Messi.

Fan van deze reeks? Lees de vorige aflevering, over de verfijnde krul van stilist Thierry Henry.

UEFA Champions League

Bekijk alles
Top