VIER strikt Peter Van de Veire voor vernieuwde versie van 'Het Rad van Fortuin'

Films | Goed nieuws voor de fans van 'Het Rad van Fortuin'. VIER heeft de terugkeer van het programma aangekondigd, met Peter Van de Veire als nieuwe presentator. 'Het Rad', zoals het vanaf heden door het leven zal gaan, komt in de zomer terug op de buis. Voor Van de Veire komt met deze nieuwe uitdaging een droom in vervulling.

Door Pickx

Deel dit nieuws

VIER kondigt aan dat het concept grotendeels hetzelfde zal blijven. Er zijn drie deelnemers en zij draaien aan het rad om een zo groot mogelijk geldbedrag te kunnen winnen wanneer ze de woordpuzzel oplossen. Er is echter één verschil. Er zal geen vaste assistente meer zijn om de letters van de woorden te verzetten, maar er komen 'Letterzetters'.

Dat wil zeggen dat Van de Veire elke aflevering geassisteerd zal worden door een nieuwe bekende 'Letterzetter'. Deze ‘Letterzetters’ toveren niet alleen de letters tevoorschijn, ze geven ook de thema’s en onderwerpen aan in de vragenrondes. Naast het Rad en de Muur met de Letters is er ook 'De Winkel', waarin de prijzen staan. Er is ook een 'Premium'-afdeling met verschillende hoofdprijzen.

Van de Veire is dolgelukkig. "Ik ben gelukkiger dan een kind dat terug naar school mag na 2 maanden lockdown. Zo blij dat ik de béste spelshow aller tijden mag presenteren. Al jaren toeter ik in interviews dat ik zeer graag een nieuwe versie van Het Rad van Fortuin wil maken. En kijk: VIER heeft de Vraag der Vragen gesteld en ik heb zeer snel “ja!” gezegd. Het Rad is zoals Het Leven zelf. Vol spanning, vol onvoorspelbaarheid én af en toe ’s heel hard lachen. Zolang je maar hard genoeg draait. We gaan met Het Rad het verschil maken met een versie die perfect klopt in 2020. Geen nineties-bling-bling maar een show met vaart, humor en verrassende spelelementen.”

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top