Vier films over die geweldige eerste keer

Films | In het leven draait alles om het opdoen van ervaringen en vooral gelukkig zijn. Vanwege alle maatregelen met het coronavirus stond ons leven enkele maanden stil. Een doel voor ogen hebben zorgt voor motivatie en in de films Cocktail, Home Alone, American Pie en Wild is er voor alles een eerste keer. Zoals dat het geval is nu het leven stilaan weer op gang mag komen. A first time for everything (bis).

Door Proximus

Deel dit nieuws

Cocktail: terug op café

Op café gaan, we mogen het terug vanaf 8 juni. Nog niet zoals we het gewend zijn, maar toch al deels. In de film 'Cocktail' is 'de bar' de rode draad. Brian Flanagan (gespeeld door de dan 21-jarige Tom Cruise) zet zijn eerste stappen in de grote wereld, nadat hij als jonge knaap in het leger zat. Net als vele andere jonge kerels, wil hij een succesvolle carrière opstarten. Liefst zo snel mogelijk, geduld hoort daar niet bij.

Brian trekt daarvoor naar New York, maar zonder ervaring is er voor hem geen plaats in ‘the Big Apple’. Brian gaat businessmanagement studeren, maar moet ook geld verdienen om zijn studies te betalen. Hij gaat aan de slag als barman bij Doug Coughlin en daar begint het allemaal pas echt voor hem. Hij beleeft een rollercoaster aan emoties in Hawaii, in New York en alles dreigt mis te lopen, maar Brian herpakt zich en ziet zijn fouten in.

Home Alone: de eerste keer alleen thuis

Iedereen zat de afgelopen veel vaker thuis dan voordien. Nu de maatregelen weer wat soepeler worden, mogen we weer meer en meer het huis uit. In 'Home Alone' konden ze wel nog reizen, maar daardoor lieten ze wel hun zoon voor de eerste keer alleen thuis…

De familie McCallister gaat Kerstmis doorbrengen in Parijs, maar de familie overslaapt zich en moet zich de ochtend van hun vertrek haasten om op tijd hun vlucht te halen. De jonge Kevin wordt echter vergeten, hij sliep lustig door, en ontdekt ’s morgens dat hij alleen thuis is. Het sein voor enkele onvergetelijke dagen voor de jonge snaak. Voor de eerste keer alleen thuis, een nieuwe wereld opent zich. Eten wat hij wil, zoveel tv kijken als hij wil, slapen gaan wanneer hij wil… The sky is the limit, maar twee dieven proberen hun slag te slaan. Harry – die voordien al op verkenning was gegaan en wist dat de familie naar Parijs zou vertrekken – en Marv lopen echter in de kijker van Kevin.

Hij ontdekt dat ze willen inbreken en beschermt zijn ‘fort’. Met geweldig grappige taferelen tot gevolg. 'Home Alone' staat bol van de avonturen, maar ook liefde en familie staan centraal, waardoor het tot op vandaag nog altijd dé kerstfilm bij uitstek is. Dit jaar is het al 30 jaar geleden dat de film uitkwam.

American Pie: de eerste keer seks met een vleugje humor

Voor de vrijgezellen onder jullie waren het ook geen makkelijke maanden. Daten met andere mensen was enkel mogelijk via de virtuele wereld en als je al eens kon afspreken, dan was het toch met de nodige afstand. Nu de bubbel weer groter is geworden, kan de zoektocht naar de ware weer gestart worden.

Zoals dat onder meer het geval was in 'American Pie'. Iedereen kent het verschijnsel wel. In de tienerjaren durven de hormonen wel eens op hol slaan en daten is de prioriteit in het bestaan van de schoolgaande jeugd. De eerste kus, de eerste keer seks… Het leven wordt plots ingewikkelder.

Daar spelen de makers van 'American Pie' gretig op in. De film, die uitkwam in 1999, vertelt het verhaal van vijf laatstejaarsstudenten uit het middelbaar: Jim (de klunzige), Oz (de romanticus en sportfanaat), Kevin (de verantwoordelijke kerel met een lange relatie), Finch (een jonge volwassene) en Stifler (de playboy, die als enige al seks had). Jim, Oz, Finch en Kevin hebben dat laatste jaar één doel: hun maagdelijkheid verliezen. Allen hebben ze een verschillende tactiek en daar komen de meest geweldige scènes uit voort.

Op Netflix kan je de vervolgfilms ‘American Wedding’ en ‘American Pie: The Reunion’ terugvinden.

Wild: de eerste grote hike richting herstel

Juli en augustus zijn dé vakantiemaanden bij uitstek. Voor de reisfanaten onder jullie is het een goede zaak dat de grenzen weer opengaan vanaf 15 juni. Opgelet: de wereld is nog niet helemaal 'open', maar we kunnen alvast weer dromen van die heerlijke hike in prachtige natuurgebieden. Even tot rust komen na de zware maanden…

Reizen kan immers een eyeopener zijn. Alleen reizen kan soms zeer emotioneel zijn en je komt jezelf tegen in bepaalde situaties. Het kan op mentaal vlak zelfs helend werken en dat is ook het geval voor Cheryl Strayed, gespeeld door Reese Witherspoon. Zij kent een zware periode nadat haar moeder sterft. Ze geraakt in een depressie en zoekt een vluchtweg die haar richting anonieme seks en drugs stuurt. Daardoor loopt ook haar huwelijk op de klippen.

Ze verandert het geweer van schouder en beslist om de Pacific Crest Trail te gaan wandelen. Ze gaat voor de eerste keer een grote hike afleggen, die maar liefst 1.700 kilometer bedraagt. Cheryl komt zichzelf een aantal keren tegen, ziet mentaal en fysiek af, ontmoet nieuwe mensen, ontdekt de pracht van de natuur... Een trip om nooit meer te vergeten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top