De Belgian League op League of Legends is terug! Op deze eerste maandag van de competitie namen Sector One en Anderlecht al afstand van de rest.

Afgelopen maandag is League of Legends terug van weggeweest op het Belgische toneel. Zoals gebruikelijk stonden er ‘s avonds vier wedstrijden op het programma. De regerende kampioen, Sector One, nam het op tegen Brussels Guardians in de openingswedstrijd. De grote vraag in deze tweede split is of de “Foxes” opnieuw ongeslagen kunnen blijven. Hun start lijkt hun status als favoriet in ieder geval te bevestigen met twee overtuigende overwinningen. Noch de Brussels Guardians, noch Aethra slaagden erin hen te ontwrichten.

Een ander team in goede doen is RSC Anderlecht. Na hun nederlaag tegen TimeOut in de play-offs van de Spring Split, mikt het Brusselse team deze keer op een finaleplaats. Hun ambitie lijkt gegrond, met twee overwinningen op de eerste dag. Na winst tegen KV Mechelen Esports namen de Mauves op het einde van de avond ook afstand van Team 7AM. Dankzij dit dubbele succes neemt Anderlecht samen met Sector One meteen het voortouw.

© Belgian League

Deze resultaten komen de andere vier teams natuurlijk niet goed uit. Aethra Esports en Brussels Guardians moeten snel reageren als ze het scenario van de vorige editie willen vermijden. KVM moet dan weer zijn status als kandidaat voor de play-offs bevestigen, terwijl de leden van Team 7AM graag willen laten zien dat ze hun plaats bij de nationale elite verdienen.

Tot volgende maandag voor zes nieuwe wedstrijden, die ons zeker meer informatie zullen geven over de machtsverhoudingen in deze allereerste Summer Split!

© Belgian League

© Belgian League