Beleef filmische vakantievibes met de mooiste filmlocaties uit ‘Game Of Thrones’

Series | De zomer is in aantocht, en deze week kregen we groen licht om vanaf 15 juni weer naar het buitenland te reizen. Wij pakken onze koffers al, maar niet voordat we enkele mooie reisbestemmingen opgezocht hebben. Proximus Pickx liet zich daarvoor inspireren door het prachtige decor van ‘Game Of Thrones’. Wij wakkeren dat vakantiegevoel aan en jij kan tegelijk je hart ophalen aan deze trip langs de mooiste filmlocaties van de veelbekroonde blockbusterreeks.

Door Pickx

Deel dit nieuws

King’s Landing – Dubrovnik, Kroatië
 
Deze pittoreske havenstad in de regio Dalmatië vormde het decor van de hoofdstad van de Zeven Koninkrijken. Het eeuwenoude, omwalde stadscentrum – bijgenaamd ‘Parel van de Adriatische Zee’ – met een spectaculair vergezicht over de Dalmatische kust geeft niet snel zijn geheimen prijs, maar werd de laatste jaren overspoeld door een eindeloze stroom aan toeristen die een glimp van King’s Landing wilden opvangen.
 
Onder meer de scène van het toernooi voor King Joffreys naamdag werd binnen deze imposante stadsmuren gedraaid.

The Gate of the Gods, Great Sept of Baelor – Malta
 
Ook de vele oude forten die het eiland Malta rijk is dienden als dankbare filmlocaties voor talloze sleutelscènes in de reeks. Zo kreeg het Fort Manoel, gelegen op het gelijknamige eiland op een boogscheut van hoofdstad Valletta, een glansrol in de serie als de façade van de Great Sept of Baelor, waar Ned Stark zijn straf moet aanhoren voor zijn verraad en tot bekentenissen overgaat. Ook de bloedstollende ontknoping van het eerste seizoen werd aan dit fort opgenomen.
 
Aan de andere kant van Valletta, met name de baai voor Kalkara, bevindt zich het vervallen 17e-eeuwse Fort Ricasoli, één van Malta’s grootste forten, dat eveneens in de serie te zien is. Fervente fans zullen vooral de centrale toegangspoort herkennen: die deed dienst als The Gate of the Gods, waaronder het konvooi van de Starks passeerde bij hun aankomst in King’s Landing, in aflevering drie van het eerste seizoen.

Citadel, Dragonstone & Sunspear - Spanje

Spanje
speelt een prominente rol doorheen de succesreeks. Van Girona tot Cordoba langs talloze andere kleine kastelen in het Spaanse binnenland, stuk voor stuk spelen ze een rol(letje) in de strijd voor de 'Iron Throne'. Zo stap je in Girona op enkele meters van Braavos naar King's Landing. De stad aan de Middelandse Zee speelde dan ook een belangrijke rol in het zesde seizoen van "Game of Thrones", meer bepaald in de scènes waarin Arya door Jaqen H'ghar ingewijd wordt in de gebruiken en gewoontes van de Faceless Men. Daarnaast fungeerde het Monestir de Sant Pere de Galligants er ook als de Citadel in Oldtown, waar Sam en Gilly aankomen op het einde van seizoen zes. De trappen van de kathedraal deden dan weer dienst als de trappen van de Great Sept of Baelor, zij het enkel vanaf het zesde seizoen. Zo werd hier de walk of shame van Queen Margaery verhinderd.

Als je verder landinwaarts trekt passeer je ook het iconische strand en de dito trappen die toegang verschaffen tot Dragonstone, de eeuwenoude zetel van House Targaryen. Het is op het strand van Itzurun dat Daenerys voor het eerst voet aan wal zet in haar ouderlijke thuis. In het wat verderop gelegen Gaztelugatxe kijken Jon Snow en de Dragonqueen elkaar voor het eerst in de ogen. Wie doorreist naar Sevilla in het zuiden waant zich in het Real Alcazar, een koninklijk paleis, in Sunspear, Dorne, het buitenverblijf van de famile Martell.

Winterfell - Noord-Ierland

Meer nog dan Spanje vormt Noord-Ierland de bakermat van "Game of Thrones". Het ruige landschap, met talloze rotsformaties en uitgestrekte landschappen, leent zich uitstekend tot de vele, prachtige shots in de reeks. Bovendien is het ook hier dat de allereerste scène van de blockbusterreeks werd opgenomen. Het Tollymore Forest Park vormt namelijk de achtergrond voor de allereerste confrontatie tussen de Night's Watch en de White Walkers, waarmee George R. R. Martins saga aanvangt. Tevens is het op deze locatie dat de Starks hun reuzenwolvenpups vinden.

Maar Noord-Ierland staat natuurlijk voornamelijk bekend als de filmlocatie van Winterfell, het kasteel van de Starks. Daarvoor moet je naar Castle Ward afzakken, waar je je kan onderdompelen in een ware "Game of Thrones"-ervaring en je net als Robb, Jon en Bran in de allereerste aflevering kan leren boogschieten. Voorts vormt Noord-Ierland nog het toneel voor uiteenlopende landschappen van Dorne tot Dragonstone, waarvoor de iconische kliffen van Fair Head de achtergrond vormden voor Jon Snows allereerste ontmoeting met de draken van Koningin Daenerys. Ook alle passages over de Kingsroad vonden plaats in dit prachtige land.

Beyond the Wall - IJsland

Waar beter dan het ruige sneeuwlandschap 'beyond the Wall' te filmen dan in het onherbergzame IJsland. Vanaf seizoen twee is het eiland vaste prik in elk seizoen. Maar naast de waslijst aan scènes 'beyond the wall' vormt IJsland ook het toneel voor vele andere iconische momenten uit de reeks. Denken we maar aan de strijd tussen The Hound en Brienne (Hengilssvæðið), de Bloody Gate als toeganspoort tot de Vale of Arryn (Thingvellir nationaal park) of Grjótagjá, waar Jon en Ygritte voor het eerst hun gevoelens de vrije loop laten. Kortom, als er al niet duizend-en-een redenen waren om deze parel te bezoeken, laat je dan overtuigen door de talloze locaties met een link naar "Game of Thrones"!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top