Dit moet je dit weekend zeker gezien hebben

Films | Jawel, daar is het weekend weer. Nu er wolkensluiers en buien voorspelt worden voor het weekend is het misschien hét moment om enkele boeiende films of series op tv mee te pikken. Proximus Pickx selecteert wekelijks de must-watch films en series die je in het weekend zeker niet mag missen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

1917

Geen Oscar voor beste film begin dit jaar voor 1917, die ging naar de Zuid-Koreaanse sociale horror thriller Parasite. Dit Britse oorlogsdrama van Sam Mendes werd nochtans ook heel wat kansen toegedicht.  De plot draait rond Blake (Dean-Charles Chapman) en Schofield  (George MacKay ), twee jonge soldaten die we volgen tijdens een hachelijke missie. Ze moeten het niemandsland tussen de loopgraven doorkruisen om een militair bevel over te brengen dat honderden Britse soldatenlevens kan redden, waaronder dat van Blakes broer. Wat deze ambitieuze en spannende overlevingstrip zo bijzonder maakt is dat regisseur Sam Mendes en zijn cameraman Roger Deakins – hij won wel een beeldje - de film hebben opgebouwd alsof het één onafgebroken shot is.  Straf.
 
1917 is  terug te vinden in de catalogus van Proximus Pickx.



Le fils de Jean

In het intimistische Franse drama Le fils de Jean krijgt de dertigjarige Parijzenaar Mathieu (Pierre Deladonchamps) op een dag een vreemd telefoontje: zijn vader, die hij nooit heeft gekend, blijkt Jean te heten en in Canada te wonen waar hij onlangs overleden is.  Bovendien blijkt dat hij ook nog eens twee halfbroers heeft. Mathieu vertrekt naar Québec waar hij nogal kil wordt ontvangen door Pierre (Gabriel Arcand), de beste vriend van zijn vader. Maar er is meer: het lijk van Jean is vermist. De Franse regisseur en scenarist Philippe Lioret, bekend van Welcome, vertelt met veel tact en de kleine gebaren en de blikken van de acteurs maken van Le fils de Jean een warm en genuanceerd geobserveerd  familiedrama.
 
Le fils de Jean is op 6 juni om 22:35 te bekijken op Canvas



Coco

Ook in de inmiddels negentiende film van Pixar is het weer prijs: regisseur Lee Unkrich, bekend van Toy Story 3 en Finding Nemo, serveert opnieuw een heerlijke mix van geraffineerde gags, technische hoogstandjes en oprechte emoties. Alles draait om Miguel, een jonge Mexicaan die verzot is op muziek en gitaarspelen maar die van zijn familie het instrument niet mag aanraken. Totdat hij net op de Dia de Muertos, terecht komt in de wereld van de doden en hij het een en het ander te weten komt over zijn familie. Van mariachi en Frida Kahlo tot zelfs het el santo-worstelen: dit is een magische, charmant griezelige duik in de Mexicaanse folklore en cultuur.
 
Coco wordt op 6 juni om 22.30 op VTM vertoond.

The Last Days of American Crime

Veel info over The Last Days of American Crime is er nog niet: de misdaadthriller annex noir moet nog in première gaan. Toch zijn er enkele troeven die doen uitkijken naar deze nieuwe Netflix-productie. Zo is het verhaal dat draait omtrent de zogenaamd allerlaatste overval uit de Amerikaanse geschiedenis gebaseerd om de gelijknamige comic die erg goed ontvangen is. En de Franse Hollywoodregisseur Olivier Megaton mag dan nog geen regisseur zijn van het kaliber van een Martin Scorsese of Michael Mann, met zijn bijdragen aan franchises als Transporter en Taken heeft hij laten zien dat hij met panache kan omgaan met actie en misdaad.
 
The Last Days of American Crime is vanaf 5 juni op Netflix te zien.




365 DNI

Het betere Poolse antwoord op Fifty Shades of Grey, zo wordt deze erotische thriller verkocht. 365 DNI is gebaseerd om een trilogie van Poolse romans in de lijn van die inmiddels wereldberoemde bestseller maar de film zou stukken explicieter zijn dan de toch wel alles behalve jubelend onthaalde filmbewerking van de Engelse auteur E.L. James.  Het verhaal focust op Laura (Anna-Maria Sieklucka), een jonge vrouw die met enkele vrienden op vakantie naar Sicilië trekt. Net op haar negenentwintigste verjaardag wordt ze er echter ontvoerd door Don (Michele Morrone), een erg knappe kerel uit een Siciliaanse maffiafamilie. In twee woorden: campy softporno.
 
 
 365 DNI is vanaf 6 juni te zien op Netflix.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top