Dodi Lukebakio: waardige kandidaat voor de Rode Duivels?

Bundesliga | Hertha Berlijn gaat zaterdag op bezoek in de arena van Borussia Dortmund op de 30ste speeldag van de Bundesliga. De hoofdstedelingen rekenen als underdog opnieuw op hun rechterwinger Dodi Lukebakio om het verschil te maken. Op amper 22-jarige leeftijd klopt de ruwe diamant steeds harder op de poort van Roberto Martinez en de Rode Duivels. Zit een nationale selectie erin? 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hertha heeft vier punten achterstand op Wolfsburg en de zesde plaats, die recht geeft op een ticket voor de Europa League. De club koestert dan ook nog ambities in de staart van dit seizoen. Sinds de herstart van de Bundesliga gaven de Berlijners een uitstekende indruk op het veld, hetgeen zich uit in de statistieken. Met een puike 10 op 12, waarvan één gelijkspel op het veld van RB Leipzig, zijn de manschappen van Bruno Labbadia goed op weg om dit bizarre seizoen in schoonheid af te sluiten.
 
Om het Europese ticket te grijpen kan de club achterin ook rekenen op het solide verdedigingswerk van Dedryck Boyata. Die mocht in tegenstelling tot zijn landgenoot bij Hertha wel al het shirt van de Rode Duivels aantrekken en speelde zich in de gratie met zijn goede prestaties tijdens het WK 2018.
 
Het seizoen van de bevestiging
 
Het leeftijdsverschil tussen de twee Hertha-Belgen, de ene is 29 en de ander 22, en het breed reservoir aan offensief geweld in de rangen van de Rode Duivels vormen de grootste obstakels voor Lukebakio in zijn ambitie om het statuut van international af te dwingen. Nochtans laat de rechterwinger dit jaar mooie statistieken optekenen die zijn klasse aantonen. In 26 competitiematchen trof hij zes keer raak en leverde hij vijf assists.
 
Vorig seizoen scoorde de oud-speler van Charleroi en Anderlecht 14 rozen en leverde hij vijf beslissende passes af in 34 matchen met Fortuna Düsseldorf. Hij vormde toen een geducht tandem met landgenoot Benito Raman. Die laatste besloot nadien om een stap hogerop te zetten bij Schalke 04, maar Lukebakio was voorzichtiger en koos in de Duitse hoofdstad voor een kleinere maar veiligere opwaartse klim.
 
Als steunpilaar van de nationale beloften onder de vleugels van Johan Walem is het wellicht een kwestie van tijd eer Lukebakio zijn kans krijgt bij de grote jongens. In afwachting kan hij zich alvast in de kijker spelen tegen de ploeg van Thorgan Hazard en Axel Witsel.
 
Het programma van de 30e speeldag:
 
Vrijdag
    SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach om 20u30 op Eleven Sports 1
Zaterdag
    Bayer Leverkusen - Bayern München om 15u30 op Eleven Sports 1
    RB Leipzig - Paderborn om 15u30 op Eleven Sports 2
    Borussia Dortmund - Hertha Berlin om 18h30 op Eleven Sports 1
Zondag
    Werder Bremen - Wolfsburg om 13h30 op Eleven Sports 1
    Union Berlin - Schalke 04 om 15u30 op Eleven Sports 1
    Augsburg - FC Köln om 18u op Eleven Sports 1
 
Eleven Sports is beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus. Nog geen klant? Je kan de All Sports-optie één maand lang gratis uitproberen.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top