Clip van de week: Level of Concern

Muziek | 'We live in strange times', zoals de Engelse schrijver Douglas Adams placht te zeggen. In heel wat landen komt het openbare leven zoetjesaan weer op gang na enkele zware maanden van gedwongen zelfisolatie. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel: deze unieke situatie noopte sommige artiesten de voorbije weken tot de creatie van nieuwe kunststukjes. Zo ook de Amerikaanse band Twenty One Pilots, die na twee jaar de stilte doorbreekt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het coronavirus raast als een sloophamer over de aardbol, en infecteerde ook de muziekscene. De lockdown is het centrale thema in deze upbeat popsong van Twenty One Pilots. Hun eerste lied sinds laatste wapenfeit 'Trench' uit 2018 werd op papier gezet in volle coronacrisis, en dat laat zich zien en horen. Het is een uiting van dat beklemmende gevoel in quarantaine.

Net als de rest van de wereld weegt de lockdown zwaar op het duo. Zo verklanken Tyler Joseph en Josh Dun een collectief gevoel van wanhoop en bezorgdheid in deze barre tijden, en toch wordt de song nooit zwaar of deprimerend.
 
De clip met oldskool vibes werd opgenomen in hun thuisomgeving en bestaat uit fragmenten van het tweetal tijdens banale thuisactiviteiten met hun gezin. De groep zal een deel van de opbrengsten van dit lied doneren aan Crew Nation, een hulpfonds voor live muzikanten die momenteel zwaar getroffen zijn door de economische gevolgen van het coronavirus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top