De Muziekkapel brengt Beethoven op 17 juni tot in jouw huiskamer

Muziek | Ondanks deze coronatijden worden de fans van klassieke muziek niet aan hun lot overgelaten. Op woendag 17 juni pakt de Muziekkapel Koningin Elisabeth namelijk uit met een Beethovenconcert dat je integraal kunt meepikken op Proximus Pickx.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Net als de voltallige cultuursector ging ook de Koningin Elisabeth Muziekkapel de afgelopen weken in lockdown. De vermaarde kapel die borg staat voor een hoogstaande opleiding in muzikale vorming verwelkomt jaarlijks 70 jonge talenten die onder begeleiding van deskundige meesters tot onbolstering komen. Als onderdeel van de opleiding in deze 'moderne Villa Medici' worden normaal gesproken ook enkele concerten te berde gebracht, maar daar stak het coronavirus dus ook deels een stokje voor.

Om het MuCH-seizoen toch enigszins op een positieve noot te kunnen afsluiten, pakt de Muziekkapel op woensdag 17 juni om 20u uit met een digitaal concert, waarin twee grote figuren van de afgelopen 15 jaar - Lorenzo Gatto en Julien Libeer - het beste van zichzelf geven. Als afsluiter van dit toch enigzins bizarre Beethovenjaar zetten de twee alumni hun tanden in sonates nummer 3, 7 en 9 (de Kreutzer Sonate) voor piano en viool van de wereldvermaarde componist.

Het concert wordt uitgezonden op Klara en het YouTube-kanaal van de organisatie, maar kan je ook volledig gratis integraal meepikken op de website van Proximus Pickx. Wie de Muziekkapel financieel een duwtje in de rug wil geven, kan hier onlinetickets 'from home' aanschaffen (15 euro). Gulle gevers kunnen tevens nog een grotere schenking doen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top