Italië wint eEuro 2020 op Pro Evolution Soccer

Door Proximus

Deel dit nieuws

Italië is reeds een grote natie in het traditionele voetbal en is nu ook de Europese kampioen van de virtuele velden. De Squadra Azzura won het eEuro 2020-evenement dat werd georganiseerd op Pro Evolution Soccer (PES).

Iedereen kent natuurlijk FIFA, maar de voetbalgame heeft ook een grote concurrent: PES. Ondanks een minder gemediatiseerde esports-scene, werd er afgelopen weekend een eEuro georganiseerd op het spel van uitgever Konami. Terwijl de voetballers tot volgend jaar moeten wachten om het echte EK (UEFA) te spelen, streden de beste spelers in de online discipline nu om de titel. Helaas slaagde ons land er niet in om zich te kwalificeren.

De Italianen bleken uiteindelijk het sterkst van de 16 deelnemende landen. De competitie begon met een groepsfase. In vier groepen van vier teams kwalificeerden alleen de twee beste teams zich voor de eindfase. Spanje en Roemenië plaatsten zich in groep A, Servië en Italië in groep B, Kroatië en Nederland in groep C, en Frankrijk en Israël in groep D.

De kwartfinales gingen door in een BO3. Roemenië, Frankrijk, Italië en Servië bleken de beste vier teams te zijn. Italië was het enige team dat de halve finales bereikte met een 2-0-uitslag, tegen Frankrijk. Servië van zijn kant had iets meer moeite om zijn Roemeense buren te verslaan (2-1). Desondanks haalden de Serviërs de finale en konden ze wraak nemen voor de nederlaag uit de groepsfase.

© UEFA

In de BO5-finale demonstreerden de Italianen opnieuw hun klasse en gaven ze slechts één nederlaag toe. Resultaat: 3-1 en een nieuwe Europese kampioenstitel voor de Squadra Azzura, maar deze keer op Playstation 4! De kampioenen namen ook €40.000 van de €100.000 aan prijzengeld mee naar huis.

© UEFA

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top