Esportskalender: juni

Door Proximus

Deel dit nieuws

Elke maand vindt u dankzij Proximus Pickx de kalender met Belgische en internationale esportsevenementen die u niet mag missen!

De maand juni wordt gekenmerkt door continuïteit en play-offs. Voor de overgrote meerderheid gaat het vooral om het sluitstuk na vele competitieweken. Ook de Proximus ePro League maakt zijn grote comeback!

BELGIË

Proximus ePro League FIFA 20 | Play-offs: van 25 mei t.e.m 14 juni | Eindfase van 15 t.e.m. 20 juni

© Proximus

Je hebt het amateurkampioenschap met passie gevolgd. Je hebt de kwaliteiten van Zayror, Sheva en Waiss ontdekt. Maar helaas werd alles ineens onderbroken door de gezondheidscrisis. Verheug je, de Proximus ePro League is terug! En de clash tussen de professionele spelers en de zes gekwalificeerde amateurs is begonnen.

Sinds 25 mei vinden er in de play-offs dagelijks twee wedstrijden per groep plaats, met in totaal dus acht wedstrijden per dag. De 16 teams, die in vier groepen zijn verdeeld, spelen tegen elkaar in een mini-competitie met rechtstreekse uitschakeling. Alleen de twee beste teams stoten door naar de kwartfinales. Dit alles is uiteraard live te volgen op het Proximus sports-kanaal of online op het Twitch-kanaal van de Proximus ePro League.

De play-offs eindigen op 14 juni met de wedstrijd tussen Antwerp en Anderlecht. Ze zullen plaats maken voor de eindfase die online zal worden gespeeld en zal duren van 15 t.e.m. 20 juni. Over een kleine maand weten we wie de titel van Belgisch kampioen kan toevoegen aan zijn palmares.

Belgian League League of Legends | van 1 juni t.e.m. 10 augustus

© Belgian League

De MOBA-fans kunnen niet wachten, het Belgisch kampioenschap is terug! Vanaf 1 juni strijden de zes beste teams van het land op League of Legends opnieuw om de nationale titel. Een groepsfase van acht weken bepaalt welke vier teams zullen deelnemen aan de play-offs.

Wie onttroont het tot nu toe onverslaanbare Sector One? Zullen teams als Aethra en Brussels Guardians, die de play-offs van de Spring Split ternauwernood misten, met hun nieuwe team de boel kunnen omdraaien? Zal Anderlecht in staat zijn om regelmaat te leggen in zijn prestaties? Zal Mechelen opnieuw voor een verrassing zorgen of zal Team 7AM, de nieuwkomer die TimeOut vervangt, de revelatie zijn van deze tweede editie? In ieder geval zal de uitdaging groot zijn tegen de reus die Sector One is. Het team komt net uit een prachtige Europese campagne tijdens de kwalificaties voor de European Masters.

Net zoals in de vorige split valt er €7.500 prijzengeld te rapen voor de winnaar, die zich kwalificeert voor de play-ins van de European Masters, de wachtkamer van de internationale top.

© Belgian League

League of Legends Open Tour Benelux | 6 en 7 juni

© Open Tour Benelux

Terwijl de profs hun eigen kampioenschap hebben (zie hierboven), stomen ook de amateurs zich klaar met een nieuwe ronde van de Benelux Open Tour, een unieke manier die door Riot Games is opgezet om toekomstig talent op te sporen via een officiële competitie. Natuurlijk kunnen alleen spelers en teams die niet betrokken zijn bij de Belgian League deelnemen.

Maximaal 48 teams zijn geëngageerd in een groepsfase die leidt tot de finale in een BO3. Een geldprijs van €1.500 wordt verdeeld over de vier beste teams. €800 voor de winnaar, €400 voor de andere finalist en €150 voor de halve finalisten.

De andere voorwaarden om te mogen deelnemen zijn simpel:
– minstens 16 jaar oud zijn
– minstens drie Benelux-spelers in je team hebben
– minstens de rang Gold 1 hebben

LouvardGame Number One | Counter Strike: Global Offensive | 19 mei t.e.m. 21 juni

© LouvardGame

Zoals we begin vorige maand hebben uitgelegd, is het NumberOne-circuit op Counter Strike: Global Offensive nu overgeschakeld op een online format aangezien het onmogelijk bleek om de LouvardGame 5.2-LAN te behouden. Het is dan ook op 19 mei dat het CSGO-toernooi werd hervat.

De Legend Stage, het hoogste niveau van de competitie binnen de Belgische scene, telt zeven wedstrijddagen en loopt t.e.m. 9 juni. Op die datum zullen we de twee teams kennen die zullen degraderen naar de Challenger Stage. De zes andere teams nemen deel aan de play-offs op 20 en 21 juni.

TheDice, Apologis, Tenerife Titans, Lamif, Clear, Epsilon Esports, Fragbox en Misterya: wie van deze acht teams kroont zich tot kampioen van dit tweede kwalificatie-evenement voor het ultieme toernooi, voorzien van 20.000 euro prijzengeld.

Rainbow Six Siege Benelux League | 22 april t.e.m. 21 juni

© Rainbow Six Siege Benelux League

De Benelux League is een echte marathon met de beste R6S-teams uit de Benelux. Sinds 22 april is de groepsfase in volle gang. Het verdict valt op 4 juni. De vier beste teams zullen de play-offs halen, sommige teams zoals Defusekids hebben zich reeds gekwalificeerd. De eindfase gaat door in het weekend van 20 en 21 juni.

Onze regionale competitie heeft enkele dagen geleden een heel nieuwe dimensie gekregen. De herstructurering van het internationale FPS-circuit (First Person Shooter) van Ubisoft heeft een grote toegevoegde waarde voor het Benelux-kampioenschap. De Benelux-kampioen promoveert rechtstreeks naar de Challenger League Europe en zal dan proberen door te stoten naar de European League. Dit is de weg naar de Six Invitational, het internationale evenement dat elk jaar de beste organisaties ter wereld samenbrengt in Canada!

Wie van Defusekids, Sector One, mCon of andere kanshebbers op kwalificatie neemt de weg naar de volgende fase in zijn Invitational-droom?

Kayzr League | Counter Strike: Global Offensive | 6 juni

© Kayzr League

De halve finale zijn eind mei afgewerkt en na een zeer lang parcours is het tijd om de kampioen van het voorjaarskampioenschap op CSGO te ontdekken. De finale in een BO5 wordt begin deze maand gespeeld, meer bepaald op zaterdag 6 juni.

De finale markeert het einde van een reis die begon op 14 maart met de kwalificaties en van een lange competitie met als doel het grootste deel van de €4.000 prijzengeld te winnen.

INTERNATIONAAL

Call of Duty Challengers | 6, 13, 20 & 27 juni

© Call of Duty League

Als je de Call of Duty League kent, weet je dat een groot aantal talenten en underdogs het elke week uitvechten in het hart van het Challengers-kampioenschap, een nevencircuit naast de professionele franchise waarin veel spelers proberen te presteren om de elite te bereiken. Onder deze outsiders bevindt zich een Belgische speler, Bjarne “Denza” Sleebus. De jonge speler en zijn Team War blijven hun potentieel tonen met een totaal van twee podia en vijf overwinningen. Hun regelmaat zou hen wel eens naar de grote Call of Duty League kunnen leiden.

Intussen wordt juni weer een drukke maand met, volgens het aangekondigde programma, een Challenger Cup op 13 juni en een tweede Cup een paar dagen later, op 27 juni. Beide toernooien hebben elk een geldpot van $20.000. Ook de Minesota ROKKR Open op 6 juni en de Paris Legion Open op 20 juni mogen we niet vergeten. Dit zijn allemaal competities die je met veel enthousiasme zal kunnen volgen en waarin je onze vertegenwoordiger zal kunnen steunen.

© Call of Duty League

League of Legends European Championship | Start 12 juni

© Riot Games League of Legends

De “Champions League” van League of Legends gaat opnieuw van start. Hier komt het tweede Europese seizoen met de continentale elite op LoL. Tien teams zullen in een groepsfase met heen- en terugwedstrijden strijden voor een van de zes tickets voor de play-offs en voor een maximaal aantal punten voor het algemene kampioenschapsklassement.

Natuurlijk hopen we nog steeds onze nationale toplaner Gabriel “Bwipo” Rau aan het werk te zien met zijn Fnatic-team. Bereiken ze opnieuw de finale om wraak te nemen? Vanaf 12 juni kom je het allemaal te weten.

© Gamepedia

DreamHack Masters Spring 2020 | Counter Strike: Global Offensive | 8 t.e.m. 14 juni

© DreamHack

De groepsfase is voorbij, het is tijd voor de play-offs van de DreamHack Masters! Gedurende twee weken geven de beste teams op Counter Strike: Global Offensive het beste van zichzelf. De vier groepswinnaars zijn in de halve finales van de winner bracket gegoten, terwijl de 2de en 3de van elke groep de lange weg van de lower bracket moeten afleggen om de finale te kunnen bereiken. De play-offwedstrijden zullen worden gespeeld in BO3 (bracket met dubbele eliminatie). De finale wordt afgewerkt in BO5 voor een gegarandeerd spektakel.

De competitie, die doorgaat van 8 t.e.m. 14 juni, is een regelrechte sprint richting de $54.000 die beloofd is aan de winnaar. De teams krijgen ook een bepaald aantal punten voor het ESL Pro Tour-klassement naargelang hun eindpositie.

PlaatsPrijzengeldPunten
1e54 000$400 pts
2e28 000$265 pts
3e20 000$190 pts
4e16 000$130 pts
5-6e10 000$85 pts
7-8e5 000$65 pts
9-12e3 000$45 pts

BLAST Premier Spring 2020 | Counter Strike: Global Offensive | 1 t.e.m. 15 juni

© BLAST Premier

De CSGO-fans zullen op de eerste dag van juni opnieuw worden gezegend met een topcompetitie. Negen topteams, waaronder Astralis, Vitality en NiP, zullen strijden om de 182.500 dollar aan prijzengeld.

Na afloop van de groepsfase gaan de twee beste teams rechtstreeks door naar de halve finales, de 2e uit elke groep speelt zijn volgende wedstrijd in de kwartfinale en de 3e en 4e uit elke groep strijden tegen elkaar in de eerste ronde van de play-offs. Teams krijgen geen tijd voor fouten in een BO3 met directe uitschakeling.

PlaatsPrijzengeld
1e-2e37 500$
3e25 000$
4e20 000$
5-6e13 750$
7-8e10 000$
9e7 500$

CS_summit 6 | Counter Strike: Global Offensive | 22 juni t.e.m. 5 juli

© Beyond the Summit

En alsof dat nog niet genoeg is, volgt, na een vreselijk druk begin van de maand op CSGO, eind juni de CS_summit, een toernooi dat deze keer een extra dimensie krijgt.

We zullen binnenkort ontdekken welke teams zullen deelnemen aan dit evenement, dat zal meetellen voor de Major ESL One-kwalificaties van Rio. Kleine eigenaardigheid, de CS_summit zal alleen betrekking hebben op de Europese en Noord-Amerikaanse teams.

Ter herinnering, in december vorig jaar deelden mousesports (1ste), G2 Esports (2de), OG (3de) en Virtus.Pro (4de) de eerste plaatsen van de 5de editie met een totaal van $150.000 aan prijzengeld.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top