'The Batman' en de 'Batmobiel': een evolutie van ruim 80 jaar

Films | Na de 'Batman'-trilogie met Christian Bale als hoofdrolspeler ligt de lat zeer hoog voor zijn opvolgers, vraag dat maar aan Ben Affleck… Robert Pattinson waagt er zich alvast aan en de 'Batman'-fans kregen alvast een voorsmaakje over de nieuwe 'Batmobiel'.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Door het coronavirus zal de film in oktober 2021 in de zalen verschijnen, in plaats van juni 2021. De film zal een andere richting uitgaan en meer in die van 'The Joker', een neo-noir film, gaan. Pattinson, die Batman zal vertolken, spreekt over een interessante rol die meerdere kanten kan uitgaan. We zijn alvast benieuwd. Met onder meer Collin Farrell (The Penguin), Zoe Kravitz (Catwoman), Paul Dano (The Riddler) en Andy Serkis (Alfred Pennyworth) is de cast stevig.

Om de spanning er wat in te houden, werden er (toevallig?) modelfoto’s gelekt van de 'Batmobiel'. De foto’s kwamen via modelbouwer Jeff Frost, die eerder al meewerkte aan 'Batman v Superman: Dawn of Justice'. De foto's werden ondertussen al verwijderd van zijn website. In maart liet regisseur Matt Reeves ook al een aantal foto’s zien.

Ruwe bolster met futuristische look

De 'Batmobiel' is toch anders dan we gewend zijn, een echte Amerikaanse 'muscle car'. Een ruwe bolster met een futuristische look. Mogen we daaruit afleiden dat we een compleet andere 'Batman' aan het werk gaan zien? De spanning is te snijden en het is alvast bekend dat Pattinson Bruce Wayne in zijn beginjaren als ‘Batman’ zal spelen. Over de plot van de film is amper iets bekend.

Voor Pattinson staat er veel op het spel. Val Kilmer en George Clooney kregen de volle laag voor hun vertolking van de 'gemaskerde vleermuis' en zelfs dertig jaar later komt die kritiek terug. De verwachtingen zijn hoog nadat Ben Affleck niet al te veel indruk maakte en als een supergewelddadige 'Batman' tekeer ging. Aan Pattinson om de hoge verwachtingen in te lossen.

Evolutie van 'Batmobiel' van 1943 tot 2020

Er is geen 'Batman' zonder 'Batmobiel' en ook daar rust dus een grote verantwoordelijkheid voor de filmmakers. In onderstaand filmpje kan je de 'Batmobiels' van onder meer Adam West, George Clooney, Val Kilmer, Michael Keaton, Christian Bale en Ben Affleck zien. Het valt op dat de 'Batmobiel' de afgelopen jaren steeds compacter werd, met allerhande snufjes, en regisseur Matt Reeves lijkt die trend verder te zetten.

Wie de Batman-films met Christian Bale in de hoofdrol nog eens wil herbekijken, die kan dat via Netflix doen. Je kan er 'Batman Begins', 'The Dark Knight' en 'The Dark Knight Rises' terugvinden.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top