Internationale pers: voetbalwereld brengt hulde aan George Floyd

La Liga | Veel sportkranten blikten deze maandag terug op het eerbetoon van meerdere voetballers aan George Floyd, de Afro-Amerikaanse man die door een politieman werd gedood in Minneapolis. Daarnaast werd José Antonio Reyes herdacht en de definitieve transfer van Mauro Icardi kreeg grote aandacht in Frankrijk en Italië.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In Frankrijk stond L'Equipe stil bij de ‘grote klasse’ van Marcus Thuram, die knielde nadat hij tegen Union Berlin een doelpunt voor Borussia Mönchengladbach had gescoord. De zoon van Lilian Thuram bracht daarmee hulde aan George Floyd.

Bild in Duitsland sprak van een 'historisch moment' in de Bundesliga. AS in Spanje maakte er op zijn voorpagina 'Doelpunten tegen het racisme' van en 'de sport die wereldwijd rebelleert tegen racisme' door andere voorbeelden zoals Achraf Hakimi en Jadon Sancho bij Dortmund aan te halen. The Guardian sprak dan weer van een 'boodschap van solidariteit' en de Italiaanse sportkrant La Gazetta Dello Sport bracht het gevoel van 'opstand' naar voren.

Eerbetoon aan José Antonio Reyes

De grote titels van de Spaanse sportkranten belichten ook de hervatting van La Liga, die binnen iets minder dan twee weken zal plaatsvinden. Marca spreekt van het 'uur van de waarheid', AS pakt uit met 'vastzitten voor de televisie' naar aanleiding van de vele wedstrijden die op korte tijd zullen uitgezonden worden.

Op het Iberische schiereiland zijn ze José Antonio Reyes, die een jaar geleden overleed, niet vergeten. 'Een jaar zonder Reyes', benadrukt AS. Marca brengt hulde aan de ex-speler van Arsenal en Sevilla, die bij een tragisch auto-ongeluk om het leven kwam, door het woord te geven aan historische figuren die met hem samenwerkten.

Mauro Icardi definitief naar PSG

Het laatste grote nieuws was de definitieve transfer van Mauro Icardi van Internazionale naar Paris Saint-Germain. In Italië neemt La Gazetta Dello Sport afscheid van de Argentijnse spits en ze maken melding van een speciale clausule. Als Icardi door PSG zou verkocht worden aan een andere Italiaanse club, dan moeten de Parijzenaars 15 miljoen euro extra aan Inter betalen.

In Frankrijk verwelkomen ze Icardi en Le Parisien spreekt van 'een zeer goede zaak' voor PSG. L’Equipe blijft meer op zijn hoede door te stellen dat Icardi de plaats moet innemen van Edinson Cavani, die de club komende zomer moet verlaten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top