Dit zijn de 10 meest bekeken series op Netflix in de maand mei

Netflix behoort tot de grote winnaars van de lockdown. Het platform was voor vele gebruikers het middel bij uitstek om de verveling tegen te gaan. Hieronder een overzicht van de 10 series die de Belgen afgelopen maand het meest verslonden.

Space Force

Fans van "The Office", deze serie is gemaakt voor jullie! "Space Force" luidt de comeback van Steve Carell in een komische serie in. De pitch? De Amerikaanse president besluit een nieuwe tak van het Amerikaanse leger uit de grond te stampen - een heus ruimteleger. Een maf idee zou je denken, maar het is wel degelijk geïnspireerd op een waargebeurd verhaal... Een ware satire op het weifelende presidentschap van Donald Trump.

Dynasty

Elk huisje heeft zijn kruisje en dat gaat misschien zelfs nog meer op voor de meer vermogende families. "Dynasty" zoomt in op het wel en wee in de rijke familie Carrington, nadat de patriarch en zakenman hertrouwt met Cristal Flores. Een huwelijk dat in het verkeerde keelgat schiet bij zijn dochter Fallon, die zich al als CEO zag. In deze serie vallen de skeletten uit de kast.

White Lines

Een serie die meteen je aandacht trekt, aangezien ze uit de koker komt van de bedenker van het alom geprezen "La Casa de Papel". "White Lines" vertelt de zoektocht van Zoé, nadat haar broer Axel Collins, een beloftevolle jonge dj, levenloos wordt teruggevonden. Ze gaat op speurtocht in Ibiza, de feeststad bij uitstek, waar ze ook enorm veel over zichzelf ontdekt...

Jeffrey Epstein: Filthy Rich

Deze documentaire biedt een terugblik op de afschuwelijke Epstein-affaire. Aan de hand van beklijvende getuigenissen wordt het seksuele smokkelnetwerk met minderjarigen onder leiding van de miljardair blootgelegd. Een netwerk met vertakkingen wereldwijd dat ook gebruikt zou worden door de meest vermogenden der aarde. Epstein werd echter dood teruggevonden in zijn cel, wat de uitkomst van het onderzoek onzeker maakt.

Snowpiercer

In deze dystopische serie verzeilt de aarde in een nieuwe ijstijd ten gevolge van een mislukte poging om de klimaatopwarming een halt toe te roepen. Nu het aardoppervlak onbewoonbaar is geworden, hebben de mensen geen andere keuze dan te leven aan boord van de "Snowpiercer", een trein die eindeloos door blijft razen. De passagiers zijn natuurlijk wel onderverdeeld per sociale klasse, wat de tegenstellingen tussen arm en rijk enkel doet toenemen.

The Last Dance

Deze minidocumentairereeks vertelt het levensverhaal van de basketbalster bij uitstek Michael Jordan. Meer specifiek, zoomt ze in op het seizoen 1997-1998 bij 'zijn' Chicago Bulls. "The Last Dance" richt zich echter niet louter tot de sportfans. De serie bespreekt een belangrijk stuk uit de geschiedenis en richt zich minstens evenveel op de persoon Jordan als op de grootste basketbalster die de aarde ooit heeft mogen aanschouwen.

Intuition

Deze politiefilm vindt plaats in Argentinië. Als nieuwe rekruut bij de politie onderzoekt Manuela Pipa Pelari samen met een inspecteur de moord op een jonge vrouw. Al snel maakt ze echter deel uit van een dubbel onderzoek, waarbij ze ook haar partner, die het slachtoffer wordt van een twijfelachtig 'ongeval', in de gaten moet houden...

Blood & Water

Dankzij vergelijkingen met "Elite", "Riverdale" en "Gossip Girl" moet deze nieuwe Zuid-Afrikaanse tienerserie wel gensters breken. Puleng, een meisje van 16 jaar, gaat op zoek naar haar zus, die reeds verdween van bij haar geboorte. Een onderzoek dat een mengeling zal opleveren van geheimen, leugens en spanning en dat in het kader van een middelbare school.

Outer Banks

Wat is er interessanter dan een heuse schattenjacht? De serie "Outer Banks" heeft dat goed begrepen en schetst het relaas van een groep adolescenten, de Pogues, die op onderzoek uitgaan na de mysterieuze verdwijning van de vader van een van hun leden. En dan blijkt dat hij een legendarische schat op het spoor was...

Sweet Magnolias

Maddie, Helen en Dana Sue zijn hartsvriendinnen. Ze zijn er steevast voor elkaar en bieden elkaar houvast in de chaotische regelmaat van het leven, waarin ze een evenwicht moeten zoeken tussen hun gezin, relatie en carrière. Alles verandert wanneer Maddie beslist om te scheiden en de drie vriendinnen aan het dromen slaan. Samen stampen ze hun eigen business uit de grond en openen ze een wellnesscenter.

Series

Bekijk alles
Top