Naarmate het einde van de groepsfase nadert, kennen meer en meer ploegen hun verdict. Terwijl drie teams nu al zeker zijn van de play-offs, zijn drie andere reeds uitgeschakeld.

Een van de kleine nieuwtjes van de avond is de naamsverandering van de Defusekids-spelers in LowLandLions. Dit veranderde uiteraard niets aan hun overmacht met nog twee overwinningen en een gegarandeerde toppositie.

De 11e en 12e speeldag van het kampioenschap waren ook gunstig voor Sector One, dat opnieuw een wandeling in het park kende tegen Team XY en El Whiz Wrangler. Met de twee winstpartijen zijn ook de “Foxes” zeker van de play-offs. Hetzelfde verhaal geldt voor Epsilon, dat na twee bittere nederlagen vorige week moest reageren. En het heeft dat ook gedaan, met twee overtuigende overwinningen en een zekere plaats in de eindfase.

© Rainbow Six Benelux League
© Rainbow Six Benelux League

Er blijft nu nog maar één plaats voor de play-offs vacant. Hoewel mCon aan de eindsprint zal beginnen met een klein voordeel, zal het team het ongetwijfeld nog moeilijk krijgen na twee dubieuze nederlagen deze week. De misstap laat de deur wijd open voor uX Gaming. En dat team heeft op papier een gemakkelijker schema! uX Gaming moet het komende week opnemen tegen Epsilon en op de laatste speeldag treft het El Whiz Wrangler. mCon, daarentegen, zal punten moeten rapen tegen Sector One en LowLandLions om uX Gaming achter zich te houden.

Deze voorlaatste week was ook fataal voor drie teams. Team XY, Mouseplayz en El Whiz Wrangler hebben de allerlaatste hoop op kwalificatie in rook zien opgaan.

© Rainbow Six Benelux League

© Rainbow Six Benelux League