Sinds de komst van de game Valorant blijven verschillende Belgen zich onderscheiden op het internationale toneel. Dit was opnieuw het geval tijdens de European Brawl II, georganiseerd door de organisatie G2.

Na een eerste succesvolle editie keerde G2 Esports terug met een tweede Europese Brawl op Valorant. Gedurende twee dagen (26 en 27 mei) streden 10 teams, die een land of een regio in de wereld vertegenwoordigden, tegen elkaar. €12.500 aan prijzengeld zou worden verdeeld na afloop van het toernooi.

Twee Belgen namen deel aan de European Brawl II. Natuurlijk was Adil “ScreaM” Benrlitom, die de competities en podia van het nieuwe Riot Games-spel aaneenrijgt, van de partij. Ook David “Davidp” Prins, bekend van de Counter Strike: Global Offensive-scene, nam deel. Onze twee landgenoten vormden een team, genaamd “ScreaM”, met Adam “ec1s” Eccles (Engelsman), Jérôme “JEROME” Coupez (Fransman) en Ardis “ardiis” Svarenieks (Let).

© G2 Esports

De vijf teamgenoten waren automatisch gekwalificeerd voor de kwartfinales, net als Team Zweden. De groepsfase bestond uit twee groepen van vier teams. Team Finland, Team Duitsland, Team UK en Team Spanje namen het tegen elkaar op in groep A. In groep B zaten Team Polen, Team Frankrijk, Team Balkan en Team Turkije. De beste drie van elke groep gingen door naar de volgende ronde.

In die ronde ontmoetten de twee Belgen Team Duitsland, dat derde werd in groep A. De eerste wedstrijd verliep goed voor onze landgenoten, met een 2-0-score en een plaats in de halve finales. In die halve finales kwam Team ScreaM Team UK tegen. Een zwaardere tegenstander, die onze Belgen uiteindelijk toch uitschakelden in een BO3 met 2-1.

© Liquipedia

Opnieuw bereikte ScreaM een finale, hij blijft de scene verbazen. Tegen Team Finland liet de overwinning niet lang op zich te wachten, met twee gewonnen maps (13-4 en 13-7). Samen met zijn teamgenoten kreeg hij een cheque van €10.000 overhandigd.

De lange testperiode heeft zijn vruchten afgeworpen. Uitgerust met een paar talenten kan ons kleine landje snel een plaatsje veroveren op toekomstige internationale circuits. Op 2 juni volgt de officiële release van het spel.

© G2 Esports