"Ik moet een werkloze zoeken": de beste quotes uit 'First Dates'

Films | Het internationale succesprogramma 'First Dates' heeft ondertussen ook Vlaanderen in zijn greep. Opnieuw maakten 8 singles hun opwachting, met geslaagde en iets minder geslaagde hofmakerij tot gevolg. Wij selecteerden de beste quotes en zinsneden van de single cupido’s die in de 23e aflevering aan bod kwamen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

“Je moet mij sowieso kunnen doen lachen, anders is het rap gedaan”
 
De guitige Leuvense flapuit Elien spreekt haar kernvoorwaarde uit waar haar date aan moet voldoen. De juriste wil een man met humor aan de overkant van de tafel, zo niet zijn de kansen van de jongeheer in kwestie nagenoeg nihil. Druk op de ketel dus voor ergotherapeut Hannes.
 
“Mijn prins op het witte paard zal ik waarschijnlijk niet vinden, maar met een pony ben ik ook al blij”
 
Elien is niet noodzakelijk op zoek naar een liefdespartner in het Mechelse First Dates-restaurant, zo blijkt. Een paard zou mooi zijn, al neemt ze ook genoegen met een kleiner hoefdier. Misschien een kijkje nemen in de manege om de hoek?
 
“Ik beland altijd in de friendzone. Ik weet niet hoe dat komt”
 
Hannes ventileert zijn datefrustraties voor de camera. “Ik denk dat het goed gaat, en dan beland ik in de friendzone. Daar ben ik echt top in. Als je daar hints voor moet hebben, moet je bij mij zijn.” Is genoteerd, Hannes.

“Het is niet de lelijkste mens die er rondloopt”
 
Verpleegster Ann probeert haar date Salvatore, een kleurrijke Limburger met Grieks-Italiaanse roots, zo accuraat mogelijk te omschrijven voor de camera, maar komt niet verder dan dit bedenkelijke compliment. Op fysiek vlak zijn de twee geen match made in heaven. De voluptueuze Ann lijkt dan ook niet meteen overtuigd bij de aanblik van haar kleine, tengere date. Benieuwd of ze aan de eettafel evenveel tact zal hanteren als achter de schermen. 
 
“Stress, daar heeft alleen het plafond last van”
 
Een oneliner om u tegen te zeggen. Getekend: Ann. 

“Ik moet een werkloze zoeken”
 
Intussen kabbelt het tafelgesprek tussen Elien en Hannes voort en komen de huisdieren ter sprake. Elien beklaagt zich dat ze geen partner heeft die haar hondje overdag gezelschap kan houden. Omdat ‘de meeste mensen een 9-to-5 job hebben’, grapt ze dan maar dat ze zich genoodzaakt voelt om een werkloze aan de haak te slaan. Ergotherapeut Hannes zag de bui al hangen. Het werd de kroniek van een aangekondigde sisser: de vonk sloeg niet over, en in samenspraak werd dan maar besloten om geen vervolg te breien aan deze date. 
 
“Ik ben verslaafd aan neusspray”
 
Niamh, spreek uit als ‘Nief’ (Om gastheer Patrick te citeren: “Zoals in ‘niet oud maar nief’”), zoekt een grotere man die haar kan beschermen. Onder de vleugels van de rijzige rechtenstudent Jonas kan ze die geborgenheid misschien wel vinden, al zal die laatste wel haar neussprayverslaving moeten gedogen. Jawel, een neussprayverslaving. Jonas stond even perplex toen Niamh hem inlichtte over haar bijzondere aandoening. De fronsen op zijn voorhoofd leidden tot verontwaardiging aan de overkant van de tafel: “Ken je dan geen vrienden die dat hebben?”, vroeg ze alsof haar aandoening even alledaags is als een verkoudheid. Even later kon de studente communicatiemanagement het niet laten om haar neusgaten aan tafel te sprayen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top