Met Steve Carell aan boord van ‘Space Force’ op Netflix

Sinds 29 mei is ‘Space Force’ beschikbaar op Netflix. De release markeert de langverwachte terugkeer van Steve Carell in een komische serie. De reeks dompelt ons onder in de wereld van de ruimtemacht, gecreëerd door president Donald Trump. Het verhaal speelt zich af achter de schermen van de Amerikaanse ruimtevaart, gevoed met de nodige dosis humor.

Carell was het eerder te zien in de figuur van Michael Scott als extravagante baas van de beroemde Dunder Mifflin Paper Company, een rol die hem in 2006 een Golden Globe opleverde. 

Absurditeit
Maar de functie als acteur is niet de enige rol die Carell vervult. Hij is samen met Greg Daniels ook medeproducent van de Amerikaanse versie van ‘The Office’. Een reeks die oorspronkelijk was bedacht door Ricky Gervais voor de Britse televisie, was tien afleveringen van elk dertig minuten lang. Ook daarin kon het niet aan humor en absurditeit ontbreken. Twee typische karaktertrekken die Carell op het lijf zijn geschreven. 
 
In 'Space Force’ speelt Carell een getalenteerde en erkende piloot van de luchtmacht, generaal Mark Naird. Naird wordt tegen zijn zin belast met de commando’s van Space Force, de zesde tak van de Amerikaanse strijdkrachten die president Trump afgelopen december lanceerde. De missie van Naird is duidelijk, hij moet Amerikaanse burgers naar de maan sturen. Een missie die de nodige druk met zich meebrengt, daar Amerika haar voorsprong wat wat het vervoeren van burgers naar de ruimte betreft op haar rivalen wil vergroten. 
 
In deze komedie over de nieuwe race naar de ruimte speelt Carell tegen enkele grote rivalen. John Malkovich (’The New Pope’)  en Ben Schwartz (‘Parks and Recreation’) werken niet altijd mee aan de plannen van Carell, terwijl Lisa Kudrow (‘Friends’) hem probeert te steunen als vrouw van generaal Naird. 
 
'Space Force' is sinds vrijdag 29 mei beschikbaar op Netflix.
 

Series

Bekijk alles
Top