AB Canape: New Wave rock van The Cure

Muziek | Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikken. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden ook op Proximus Pickx aangeboden. Vandaag: New Wave van The Cure.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Moeten we je deze iconische Britse groep uit de pop-rockscene nog leren kennen? The Cure is een van de iconen van de rock-, gothic- en psychedeliamuziek. Met nummers als ‘Friday, I’m in Love’ en ‘Boys Don’t Cry’ haalde de groep al menig krantenkoppen. 
 
Hun muziek valt moeilijk op te delen in verschillende categorieën, genres of invloeden. Een heel aanwezige basgitaar bezorgt je ritmes die je niet snel vergeet. De groep heeft een uitgesproken identiteit waarbij de focus niet alleen op muziek ligt. Ook visueel staat de groep sterk en ze slagen er zelfs in om een community rond hun muziek op te bouwen
 
Zelfs al bereikte de groep reeds hun hoogtepunt in de jaren 80, de outfits en kapsels van de bandleden blijven heel erg in. Het ontembare volume van Robert Smith, componist, tekstschrijver, zanger én gitarist tegelijk, bleef sinds de oprichting van de groep ongewijzigd. Zijn collega’s evolueerden sindsdien mee met hun tijd, wat zeker niet betekent dat hun talent op de achtergrond belandt.

Hun concert in het jaar 2000 in de AB deed menig muziekliefhebber opnieuw wild worden van Smith en collega’s
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top