AB Canape: sfeervolle genremix van The Cat Empire

Muziek | Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikken. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden ook op Proximus Pickx aangeboden. Vandaag: de sfeervolle genremix van de Australische groep The Cat Empire.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zes bandleden zorgen in deze groep voor sfeer en ambiance. Ze laten zich inspireren door een enorme afwisseling van muziektechnieken. Wat volgt is een heerlijke mix van verschillende muziekgenres. De drummer zorgt voor reggae-tonen, de blaasmuzikanten bezorgen de luisteraar een jazzgevoel en het totaalplaatje wordt afgewerkt met hiphop, funk en latin. Zoals je kan begrijpen, doet zo'n mix als vanzelf de heupen swingen.
 
Al vijftien jaar lang geeft de groep zijn vibes door met een opgehitst ritme. Hun eerste album dateert van 2003, het heette ’The Cat Empire’, verwijzend naar de groepsnaam. Al snel lanceerden de Australiërs een tweede plaat. In 2004 kwamen ze uit met ‘On The Attack’, wat hen uiteindelijk een tournee doorheen Europa opleverde. 
 
De successen van de groep bleven komen, een jaar later blonk hun derde album ‘Two Shoes’ uit met een grote verkoop in hun thuisland. Het nieuwste album kwam vorig jaar op de markt. ‘Stolen Diamonds’ is een album waarbij een van de nummers eerbetoon brengt aan de slachtoffers van de terroristische aanslagen in Parijs. Het nummer heet ‘Bataclan’ en bezorgt de luisteraar de nodige ontroering en emotie. Een deel van de song is zelfs in het Frans gezongen. 
 
Ontdek hier het concert van deze swingende band in 2013 op de planken van de AB.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top