Deze acteurs trokken ooit de smoking van 007 aan!

Films | 'The name is Bond, James Bond.' Met die quote stelt de immer sympathieke geheime agent van de Britse geheime dienst zich voor. Ben jij liefhebber van een echte Bondfilm? Op 29 mei is Die Another Day om 20:35 te zien op Q2. Reden te meer om even alle acteurs die ooit James Bond vertolkten, voor jou op te lijsten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In totaal werden al 24 Bondfilms gemaakt. Een 25e film is er ook al, alleen werd de première van die film door de coronacrisis uitgesteld. ‘No Time to Die’ moet het laatste wapenfeit van Daniel Craig als James Bond worden en de film zou in het najaar van 2020 dan toch nog gelanceerd worden. Beginnen doen we bij de eerste acteur die de figuur van Bond mocht vertolken. In Dr. No, de allereerste Bondfilm die in 1962 uitkwam, trad Sean Connery aan als James Bond. Ook in de vier volgende films mocht Connery acteren als 007. Connery staat als Bondacteur gekend om zijn typische glimlach.

Ontslag

Na Connery acteerde George Lazenby in één film als James Bond. In ‘On Her Majesty’s Secret Service’ probeert Bond voor het eerst ontslag te nemen. Dat lukt nooit en hij blijft werken als geheim agent. In de volgende film is het dan weer de beurt aan Sean Connery, die in ‘Diamonds Are Forever’ voor de laatste keer acteert als James Bond.

Roger Moore zeven keer als Bond

Na Connery is het de beurt aan Roger Moore, die zeven keer de rol van James Bond speelde. Hij vertolkte de rol voor het eerst in 1973 met ‘Live and Let Die’, en eindigde in 1985 met ‘A View to a Kill’. Moore werd twee jaar later opgevolgd door Timothy Dalton, die aantrad in ‘The Living Daylights’ en ‘Licence to Kill’. Pierce Brosnan mocht dan weer iets langer blijven. Hij speelde tot vier keer toe de rol van 007.

Daniel Craig

De huidige acteur van James Bond is Daniel Craig. Hij acteerde voor het eerst in een Bondfilm in 2006, toen in de film ‘Casino Royale’. Later trad hij ook aan in ‘Quantum of Solace’, Skyfall’, ‘Spectre’ en nu in ‘No Time to Die’. Vijf jaar geleden rees al de vraag of Craig er nog een Bondfilm zou bijdoen. Toen deden geruchten de ronde dat James Bond voor het eerst door een gekleurde acteur vertolkt zou worden. Dat is dus niet het geval, waardoor Craig nogmaals de snelle auto’s van 007 mag besturen en de spionageproblemen mag oplossen. 
 
Die Another Day met Pierce Brosnan als acteur is vanavond te zien om 20:35 op Q2

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top