Top 5 wedstrijden Regular Season van de Proximus ePro league

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het reguliere seizoen zit erop en we bleven zeker niet op onze honger zitten. In totaal hebben we 120 wedstrijden gezien. Wedstrijden die spannend waren, leuk om volgen en waarin vaak ook mooie doelpunten vielen. Een selectie maken uit die wedstrijden is dan ook geen eenvoudige opgave, maar het is ons toch gelukt om een top 5 samen te stellen van de beste wedstrijden uit de reguliere competitie. Deze wedstrijden waren ofwel cruciaal in de eindafrekening of waren gewoon ontzettend leuk om volgen. In de meeste gevallen waren ze dat allebei.

Moeskroen – Racing Genk: 0 – 6

Eentje die in de uiteindelijke afrekening eigenlijk maar een voetnoot is, is de openingswedstrijd van Abdullah Waiss en Racing Genk. Voor het allereerste fluitsignaal weerklonken was, werd hij al getipt als topkandidaat. Met zo een enorme druk omgaan is, zeker voor een jonge speler, niet eenvoudig. Die druk bleek voor Waiss geen enkel probleem te zijn, integendeel. In een mum van tijd zat het jonge talent al op rozen. Bij de rust stond het al 0-5 en was de eerste afstraffing al een feit. In de tweede helft drukte de Genkie het gaspedaal niet meer in, waardoor de dubbele cijfers ook uitbleven. Maar wat Waiss in die eerste wedstrijd liet zien, was om duimen en vingers van af te likken.

Met leuke technische skills creëerde hij ruimte en bleef hij maar aanvallen. Dat in combinatie met dodelijke efficiëntie, zorgde voor een serieuze monsterscore. Zijn aanpak was ook erg concreet. Doelgericht aanvallen, zo snel mogelijk de spits aanspelen en dan toeslaan in de zestien. Zijn tegenstander, Valentin “RMPVal” Yzebyt, wist niet waar hij het had. Zijn gezicht in de eerste helft sprak dan ook boekdelen. Waiss bleek meteen enkele maten te groot voor de tegenstand.

Beslissend was die wedstrijd dan wel niet, Abdullah gebruikte die wedstrijd wel als springplank om zich rustig te kunnen kwalificeren voor de volgende ronde. Hij kwam nooit echt in de problemen en zijn bij momenten indrukwekkende skills hebben hem dan ook moeiteloos in de top 6 gebracht. De profspelers zijn alvast gewaarschuwd voor het jonge geweld van Racing Genk.

Club Brugge – Zulte Waregem: 5 – 1

Op speeldag 6 stonden Club Brugge en Zulte Waregem tegenover elkaar. Geoffrey Meghoe, ex-Club Brugge, en Laurientes namen het tegen elkaar op voor een plekje in de top 6. Blauw-zwart kende een moeilijk seizoensbegin en pakte 2/9, maar kon zich op speeldag 5 wel herpakken met een ruime zege tegen AA Gent. En nieuwe overwinning kon de trein dus definitief laten vertrekken. Essevee begon erg goed aan het seizoen, maar kon die blitzstart niet doortrekken. Ook voor Meghoe waren de drie punten dus belangrijk.

Hij begon ook erg goed aan de wedstrijd en kwam op voorsprong. Net voor rust kreeg hij ook nog eens een prima mogelijkheid op de 0-2, maar de bal ging er niet in. Dat gebeurde meteen daarna wel aan de overkant, waar Okereke de bal tegen de netten knalde. Hét doelpunt waar Laurientes naar op zoek was, want nadien kregen we een andere wedstrijd te zien. Na enkele korte combinaties tekende Diatta voor 2-1 en toen Diagne ook zijn goaltje wist mee te pikken, mocht Meghoe de boeken toedoen. Laurientes ging wat lager voetballen en speelde de snelheid van blauw-zwart uitstekend uit. De uitgekookte speler maakte de afstraffing compleet met opnieuw Okereke en Tau.

Club Brugge kende nadien nog wat moeilijke momenten, maar kon zich uiteindelijk wel plaatsen voor de volgende ronde. Meghoe kreeg op speeldag 6 dan wel een uppercut te verwerken, knock-out op het canvas bleef hij niet liggen. Met een straffe remonte gaf hij iedereen het nakijken en wist hij zich te verzekeren van een plaatsje bij de eerste zes. Deze wedstrijd kreeg natuurlijk een extra pigment mee omdat Meghoe het mocht opnemen tegen zijn ex-ploeg, maar vooral door de passie van Laurientes en de mentale weerbaarheid van Geoffrey na het oplawaai, verdient deze wedstrijd een plekje in de top 5.

Club Brugge – Charleroi: 2 – 5

Zeven doelpunten in één wedstrijd, maar dat is niet de reden waarom deze wedstrijd de top 5 heeft gehaald. Het was dé wedstrijd waarmee Florian Vandamme een serieuze optie nam op de volgende ronde en daarmee ook Laurientes in de penarie bracht. Het was een wedstrijd die bol stond van frustratie voor de speler van blauw-zwart, maar ook eentje waar Vandamme de kwaliteiten van Charleroi zo goed wist te benutten.

De wedstrijd begon nochtans goed voor Club. Hans Vanaken bracht blauw-zwart op voorsprong vanop de stip, maar lang kon Laurientes daar niet van genieten. Hij liet zich te gemakkelijk ringeloren in de eigen zestien, en Vandamme speelde het heerlijk uit met Nicholson. Hij stuurde twee verdedigers van blauw-zwart in het laantje en liet Simon Mignolet geen kans. Heerlijke actie, al was Laurientes vooral kwaad op zichzelf. De frustratie liep nog wat hoger op toen blauw-zwart alweer niet goed stond te verdedigen. Didista hoef je geen centimeter ruimte te geven, want hij straft dat telkens weer genadeloos af.

Na de rust maakte Florian nog meer gebruik van de kwaliteiten van Charleroi en hij deed Club Brugge afzien. Vlijmscherpe uitbraken en dodelijke efficiëntie met een snelle 1-4 als gevolg. Diatta kon nog milderen tot 2-4, maar meteen daarna volgde de 2-5.

Het werd een frustrerende pot voetbal voor blauw-zwart en iedereen die wat wedstrijden FIFA op de teller heeft, weet hoe frustrerend dit spelletje soms kan zijn. Laurientes bleef niet bij de pakken zitten en kon zich uiteindelijk nog plaatsen en ook Florian mag naar het eindtornooi. Benieuwd voor hoeveel frustratie beide heren kunnen zorgen bij de tegenstanders.

Standard – STVV : 1 – 3

De twee beste spelers die het in een onderling duel tegen elkaar opnemen, dat levert wel vaker vuurwerk. Op de voorlaatste speeldag mochten Sheva en ZAYROR-_- het tegen elkaar opnemen. Elias Bray, de fiere leider, kende een topseizoen en speelde de concurrentie op een hoopje. Sheva van Standard was eigenlijk de enige die min of meer in zijn spoor kon blijven. De volgende ronde was voor beide heren al binnen, maar de eerste plaats stond wel nog op het spel. Wat volgde was een fantastische wedstrijd in een opperbeste sfeer. Een hoogtepunt tussen twee spelers die oneindig veel respect hebben voor elkaar.

Sheva begon als een razende aan de wedstrijd en hield de druk hoog. Dat loonde ook snel, want na 5 minuten kwam hij op voorsprong. Daarmee legde Sheva Elias meteen het zwijgen op. Het vingertje op de mond volgde dan ook.

De leider ging nog voor de rust op zoek naar de gelijkmaker, en die kwam er ook op zijn typische manier. Een technisch perfect uitgevoerde aanval bracht ZAYROR-_- op gelijke hoogte net voor het rustsignaal weerklonk. Het verschil tussen nummer één en twee was dit seizoen klein, dat bleek ook uit deze wedstrijd.

Standard ging opnieuw op zoek naar de voorsprong, maar het was toch Elias die wist te scoren. Een vlijmscherpe counter bracht de score op 1-2. Opnieuw een technisch hoogstandje om de doelman het bos in te sturen en nadien koel het overzicht bewaren. Die fantastische skills van Elias zijn niet alleen een streling voor het oog, ze zijn ook nog eens dodelijk efficiënt.

Sheva gaf zich echter niet gewonnen en ging opnieuw op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ei zo na, maar zijn poging strandde op de paal, tot groot jolijt van beide kleppers. De gelijkmaker was ook wel verdiend geweest, maar de kampioen had dit seizoen gewoon bitter weinig nodig om te scoren. Net voor het eindsignaal deed Elias de boeken definitief toe met de 1-3. De kers op de taart van een fantastisch seizoen.

Deze wedstrijd was het orgelpunt van de competitie. Een duel tussen de twee beste spelers van de competitie, maar voor een serieuze waarschuwing voor de profspelers. Want één ding is nu al zeker: deze twee spelers zullen ook in de volgende ronde angst in boezemen bij elke tegenstander.

KV Mechelen – Eupen : 0 – 2

Twee spelers grepen net naast een plekje in de top 6: Joas Drost en Bryan Moeyaert. Zij streden tot op het einde, maar moesten zich uiteindelijk toch gewonnen geven. Dé grote schuldige daarvoor is het kleine Eupen. Sven Mertens deed niet mee voor de prijzen, maar speelde wel een grote rol in het eindklassement. Hij werd de reuzendoder van de reguliere competitie.

Zo stuurde hij op de voorlaatste speeldag KV Mechelen wandelen met 0-2. Drost moest daarom hopen op een klein mirakel op de laatste speeldag. Mertens deed dat ook met een efficiëntie om “u” tegen te zeggen. Hij speelde de kwaliteiten van de Panda’s perfect uit. Eerst door de snelle Toyokawa diep te sturen en dan ijzig kalm te blijven in de zestien en te wachten op een infiltrerende vrije speler. Net voor de rust ging het alarm helemaal af voor KV Mechelen, want met een geweldig afstandsschot zette hij de 0-2 op het bord. Nadien kreeg Drost nog een gigantische kans op de aansluitingstreffer, maar zijn poging ging naast. Eupen kwam daarna niet meer in de problemen, boeken toe voor de Nederlandse Joas Drost.

Enkele speeldagen eerder had Sven ook al dure punten afgepakt van Bryan Moeyaert en Anderlecht. Paars-wit kwam op voorsprong, maar helemaal op het einde was Eupen daar plots toch. De bordjes hingen gelijk, tot grote frustratie van Bryan. Die kon zijn teleurstelling dan ook niet verbergen.

Niet alleen KV Mechelen en Anderlecht lieten zich verschalken door Eupen. Ook Charleroi en STVV, jawel zelfs de ijzersterke Elias Bray, lieten punten liggen tegen SvenRoasted. Voor beide heren bleek het puntenverlies minder erg in de eindafrekening, maar zijn naam van reuzendoder heeft de speler van Eupen toch niet gestolen.

De ePro League is terug van weggeweest! ?? Hebben jullie de reguliere competitie niet gevolgd? ?? ?? Geen probleem, wij helpen om jullie geheugen op te frissen!

De ePro League is terug van weggeweest! ??Hebben jullie de reguliere competitie niet gevolgd? ???? Geen probleem, wij helpen om jullie geheugen op te frissen!De wedstrijden, samenvattingen, interviews, … Alles van de ePro League vind je terug op Proximuspickx.be/esports!

Posted by Proximus esports on Monday, May 25, 2020

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top