Dit moet je dit weekend zeker gezien hebben

Series | Yes, weekend! Tijd om van het weer te genieten en ’s avonds lekker languit weg te zakken in de zetel met een goeie film of serie. Proximus Pickx selecteert wekelijks de must-watch films en series die je in het weekend zeker niet mag missen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Troy

Voor deze klassieker keren we ver terug in de tijd. De Trojaanse prins Paris heeft Helena, echtgenote van de Griekse koning Menelaos, verleid en meegelokt. De Griekse koning kan die vernedering maar moeilijk verteren en hij vraagt zijn broer Agamamnon, koning van Mycene, om hem te helpen om zijn vrouw terug te halen. Alle Griekse legers worden ingezet om Helena te bevrijden, maar Agamemnon wil meteen Troje aan zijn rijk toevoegen, waardoor Helena slechts een aalmoes wordt. 
 
Troy is op 29 mei om 20:35 te bekijken op VIER

I'm no longer here

In de bergen van Monterrey in Mexico slijt de kleine straatbende 'Los Terkos' hun dagen door naar cumbiamuziek te luisteren en te helpen bij dansavonden. Na een misverstand met een lokaal drugskartel besluit de leider van Los Terkos, met de typisch Mexicaanse haarstijl genaamd 'Cholombianos', naar Jackson Heights in Queens, New York te vluchten om zo zijn vrienden te beschermen. Daar zal hij proberen zich aan te passen aan de gewoontes en gebruiken van de diverse New Yorkse grootstad.

De kleine onafhankelijke film die onder meer te zien was op het Tribecafilmfestival brengt de geglobaliseerdekosmopolitische en multiculturele wereld onder de aandacht. Die kan zowel fascinerend als vijandig zijn, iets wat Ulises Sampiero aan de lijve zal ondervinden..

"I'm no longer here" is sinds 27 mei beschikbaar op Netflix.

The Boss

Meer zin in een wat luchtigere film? Deze komedie behandelt het verhaal van een industriemagnaat die naar de gevangenis moet voor handel met voorkennis. Wanneer de vrouw wordt vrijgelaten wil ze het over een andere boeg gooien. Met hulp van de dochter van haar assistent wil ze opnieuw de zakelijke top bereiken. Vijanden uit haar eerdere carrière willen haar plannen echter dwarsbomen, dus het blijft de vraag of Amerika opnieuw van haar zal houden. 

The Boss is op 30 mei te bekijken op VTM omstreeks 21:45.

1917

Sinds kort is de populaire oorlogsfilm 1917 te zien via Proximus. De Amerikaans-Britse film onder regie van Sam Mendes kreeg 10 oscarnominaties, drie daarvan werden beloond met een beeldje. De film pikt in wanneer het regiment zich verzamelt en voorbereidt om naar het terrein van de vijand te trekken. Twee soldaten krijgen een uitzonderlijke taak, in een race tegen de klok moeten ze een boodschap gaan brengen die 1600 soldaten ervan kan behoeden recht in een dodelijke val te lopen.

De film is sinds kort te zien in de ‘op-aanvraagcatalogus’ van Proximus Pickx.

Space Force

Last but not least, het langverwachte eerste seizoen van een serie die alles in zich heeft om mythische proporties aan te nemen. "Space Force" vertelt het verhaal van de nieuwe tak van het Amerikaanse leger - een paradepaardje van Amerikaans president Donald Trump. Deze 'ruimtemacht' bestaat wel degelijk en werd in december 2019 in het leven geroepen. In deze humoristische serie wordt generaal Mark Naird, vertolkt door de briljante Steve Carell, belast met de leiding van de Space Force.

Als "The Office" jou kon smaken, dan ben jij bij deze Netflixproductie aan het juiste adres. De serie is bedoeld als satire op de Amerikaanse president en zijn knettergekke ideeën. Naast Carell geven ook nog onder meer John Malkovich, Lisa Kudrow en Ben Schwartz het beste van zichzelf.

Het eerste seizoen van "Space Force" is sinds 29 mei te zien op Netflix.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top