Clip van de week: I Wanna Go Outside

Muziek | 'We live in strange times', zoals de Engelse schrijver Douglas Adams placht te zeggen. In heel wat landen ligt het sociale leven nog steeds grotendeels plat. Ook wij Belgen moeten nog zoveel mogelijk in ons kot blijven. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel: deze unieke situatie noopt sommige artiesten tot de creatie van nieuwe kunststukjes.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Corona domineert nu al meer dan twee maanden het wereldnieuws. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat talloze artiesten wereldwijd, net als ons in (semi)lockdown, juist daar inspiratie uit putten voor nieuw materiaal. Zo ook de Amerikaanse rapper Snoop Dogg, die normaal gesproken binnenkort een nieuw album op de wereld los zou moeten laten. Daar heeft het coronavirus mogelijks een stokje voor gestoken, maar het weerhoudt Snoop Doggy Dogg er niet van om met een passend coronalied op de proppen te komen.

'I Wanna Go Outside' omvat het gevoel dat ieder van ons wel zal herkennen. In dit funky, groovy hiphop nummer, met een stevige old school vibe, bespreekt de rapper uit Californië alles wat hij liever zou doen dan in zijn luie zetel rondhangen. "You can’t tell me this is how we supposed to be livin’" / "I’m just waitin’ for the day I can have some fun." / "Too much time on my hands, my whole world is spinnin'" / "I just want to have a good time in the sun", klinkt het in het refrein. Maar ook Snoop Dogg beseft dat de maatregelen noodzakelijk zijn en heeft ook een positieve boodschap voor zijn fans: "Times gon' get better, I know it's slow to come"

Waar Snoop zich tijdens de lockdown dan wel mee bezighoudt, krijgen we in de videoclip te zien. Van wat basketworpen op zijn eigen basketcourt (de rapper was een goede vriend van de recent overleden basketster Kobe Bryant) tot een spelletje Madden met de vrienden. Toch zou menig persoon die zich momenteel als een sardientje opgesloten voelt op zijn te krappe appartement meer dan waarschijnlijk maar al te graag willen ruilen met de majestueuze villa van D-O-Double-G. Er zijn slechtere plaatsen om een lockdown door te brengen...

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top