Vijf personages die je graag als buur wil hebben

29 mei vieren we het feest van de ‘buren’. De Burendag is een initiatief dat uit Frankrijk afkomstig is. Sinds 2003 neemt ook ons land de gelegenheid om onze buren te vieren. Dit volksinitiatief dient om de inwoners van bepaalde wijken dichter bij elkaar te brengen. Bovendien moet het initiatief de banden tussen buren versterken. Voor meer informatie over de actie, klik hier.
Ook in films en series spelen buren vaak een rol. Wij zochten de meest gekende slechte én goeie buren voor je uit. 

Ned Flanders

Wie The Simpsons ooit keek of volgde, kent vast en zeker Ned Flanders, de beroemde buurman van de familie Simpson. Flanders is een erg religieuze, vriendelijke en behulpzame buur. Hij gelooft in het goede van de mensheid waardoor hij altijd klaarstaat om anderen te helpen. Homer Simpson heeft dat al snel door en gebruikt Flanders’ goedheid maar al te graag. Sterker zelfs, Homer buit Flanders soms uit door materiaal van hem te lenen zonder dat ooit terug te geven. Daarnaast moet Flanders soms klusjes voor de Simpsons uitvoeren waar andere buren hun wenkbrauwen stevig voor zouden fronsen. Flanders wordt gezien als hét schoolvoorbeeld van een perfecte buurman.

Mr Wilson uit Denis The Menace

Ook Denis The Menace heeft een gekende buurman. Georges Wilson is de buurman van hoofdpersonage Denis Mitchel. De relatie tussen Mitchel en zijn buurman is echter niet vanzelfsprekend. Wilson, een gepensioneerde postbode, wordt meegesleept in het verhaal van de familie Mitchell wanneer hij instemt om voor de zoon van het gezin te zorgen. Vanaf dat moment terroriseert de jonge Denis het leven van zijn buurman. Wilson is vaak erg chagrijnig en Denis grijpt (soms onbewust) elke kans om zijn buurman te irriteren. Wilson wil eigenlijk gewoon van zijn oude dag genieten in het gezelschap van zijn vrouw, maar die situatie ziet Denis nu eenmaal ietsje anders.

Kale Brecht uit Disturbia

Kale Brecht wordt ontslagen van zijn middelbare school nadat hij zijn lerares Spaans had geslagen. Een sympathieke rechter veroordeelt Kale tot een huisarrest van drie maanden met de verplichting om een enkelband te dragen. Al snel slaat de verveling bij Kale toe, waarna hij zijn buren begint te bespioneren. Na even spioneren merkt hij op dat een van zijn buren, Robert Turner, een seriemoordenaar is. Hij wil er dan ook alles aan doen die moordenaar schuld toe te wijzen, al dreigt hij daardoor wel alles te verliezen.

Jimmy The Tulip uit My Neighbor, My Killer

Wie ook niet in dit lijstje mag ontbreken, is de seriemoordenaar die acteur Bruce Willis vertolkte in de filmserie My Neighbor the Killer. Nicholas Oseransky, een tandarts gespeeld door Matthew Perry van Friends, is over zijn toeren als hij beseft dat zijn nieuwe buurman niemand minder dan Jimmy Tudeski is. Jimmy van 'The Tulip' is een moordenaar, gekend om zijn ijzige kalmte. Dat beroert ook het vreedzame leven van Nicholas, dat een wrede wending neemt als voormalig bendeleider Jimmy hem wil vermoorden. Als we de film mogen geloven, hebben we liefst niet zo’n man naast ons wonen.

Teddy uit Bad Neighbors

Stel je voor. Je hebt al even een relatie en een dochtertje van enkele maanden oud en je besluit te gaan samenwonen. Het aanpalende huis is aan twee jongemannen verhuurd. Op zich niks mis mee, totdat het koppel beseft dat de twee jongeren respectievelijk voorzitter en vicevoorzitter van de studentenvereniging Delta Psi Beta zijn. Alle leden van de vereniging trekken erin, wat leidt tot geregeld uitbundige feestjes, lawaai -en alcoholoverlast. Het koppel probeert een aantal keer vreedzaam overeen te komen met de studenten, telkens zonder resultaat. Er zit niks anders op dan een ‘meedogenloze’ oorlog te voeren met hun buren.

Series

Bekijk alles
Top